יכולות להיות מגוון רחב של סיבות שבגינן תחליטו כי מוטב לכם לפרמט את המחשב שלכם. זה יכול להיות בגלל שהמחשב שלכם איטי או בגלל שאתם רוצים להעביר את המחשב לבן אדם אחר. כל אחד מהסיבות הללו הינה מוצדקת, אך חשוב מאוד לבצע את תהליך האתחול בצורה טובה ואפקטיבית על מנת שלא תתקלו בבעיות. בנקודה הזאת כבר נציין כי יכולות להיות לא מעט בעיות כאשר מבצעים פירמוט למחשב באופן עצמאי, ותמיד מוטב להתייעץ עם איש מקצוע.
אך אם החלטתם כי ברצונכם לפרמט את המחשב באופן עצמאי, לשם כך הכנו עבורכם מדריך מפורט אשר ילוו אתכם עקב לצד אגודל עד אשר תפרמטו את המחשב שלכם לחלוטין. חשוב מאוד שתעקבו אחרי ההוראות ותבצעו אותם בצורה נכונה בדיוק כמו שאנו מתארים אותם לפניכם. אין אנו אחראים על נזק או כל בעיה שעלולה להיגרם למחשב שלכם כתוצאה מפירמוט, האחריות הבלעדית היא שלכם – לכן קחו את זה בחשבון לפני שאתם מתחילים את תהליך הפירמוט.
הכינו את המחשב שלכם לפירמוט
עוד לפני שאתם נכנסים לתהליך הפרמוט עצמו, אתם צריכים להכין את המחשב שלכם לפרמוט. אנו נסביר בדיוק למה אנו מתכוונים, אין לכם מה להיכנס ללחץ כמובן. כאשר אתם מפרמטים את המחשב שלכם אתם מאבדים את כל המידע ואת כל הקבצים שנמצאים בו. לכן אם אתם צריכים קבצים מסוימים במחשב או רוצים לשמור תמונות או מידע שקיים במחשב שלכם – יש לכם הזדמנות לעשות זאת.
תעברו על כל התיקיות במחשב ותוודאו האם אתם צריכים או לא צריכים את המידע שיש בכל תיקייה. נדגיש כבר בשלב הזה כי מהרגע שפירמטתם את המחשב שלכם אין דרך חזרה. לכן אל תהיו פזיזים, תבדקו בצורה יסודית האם יש מידע שאתם צריכים על המחשב בשלב הזה.
אם מצאתם מידע שאתם רוצים לשמור, הדרך הקלה ביותר לעשות זאת זה על ידי שמירה בכונן חיצוני או בדיסק און קי. כך שמיד לאחר ביצוע הפירמוט תוכלו להחזיר את המידע ששמרתם ולהשתמש בו ללא כל עיכוב.
תהליך פירמוט המחשב
הגענו לשלב החשוב ביותר: שלב פירמוט המחשב. נדגיש כי תהליך הפירמוט למחשב נייח ולמחשב נייד הם כמעט זהים, כך שלא משנה איזה סוג של מחשב יש ברשותכם – תוכלו להשתמש במדריך זה כדי לפרמט אותו.
השלב הראשון שלכם יהיה להגדיר האם אתם מעוניינים להתקין את הווינדוס של המחשב דרך USB או באמצעות דיסק. כיום במרבית המחשבים האפשרות הרלוונטית ביותר תהיה דרך USB, ואפילו בחלק נכבד מהמחשבים כבר לא קיימת אפשרות להכנסת דיסק.
לאחר שבחרתם את האופציה המועדפת עליכם, תעלה לכם הודעה שבה המחשב מודיע כי הוא מתחיל בתהליך הפירמוט. בשלב הזה תוכלו ללחוץ על כל כפתור במקלדת או בעכבר על מנת שתהליך ההתקנה יעבור לשלב הבא. השלב שיבוא לאחר מכן זה שלב השפה בה אתם מעוניינים שהווינדוס יעלה, ברוב המקרים אתם תבחרו את השפה העברית כמובן.
כעת תתבקשו לבחור את הגרסה של הווינדוס שיותקן במחשב שלכם. עליכם לוודא כי הגרסה שאתם בוחרים מתאימה לגרסה שמופיעה ברישיון שלכם. אם אתם לא יודעים איזה גרסה מתאימה למחשב שלכם, מוטב להתייעץ עם איש מקצוע אשר בקיא בתחום הזה.
השלבים הבאים גם הם פשוטים מאוד – לאחר שתבחרו את הגרסה תצטרכו לאשר את התנאים כמובן שתלחצו על המשך. ואז מופיעות לפניכם שתי אופציות שמהן אתם צריכים לבחור אופציה אחת, אתם תבחרו בהתקנה מותאמת אישית על מנת שתוכלו להיות אחראים עליה.
החל מהשלב הזה אתם פשוט צריכים להמשיך הלאה בהגדרות, ככל הנראה לא יהיו לכם יותר מדי אופציות. פשוט תלחצו רק על המשך בכל פעם שמופיעה לכם הודעה חדשה. כאשר יופיע לכם חלון עם ההודעה “מתקין את Windows” תדעו כי סיימתם את כל התהליך. בשלב הזה המערכת פשוט תתקין את ווינדוס 10 על המחשב שלכם, ומכאן אתם רק צריכים לחכות בסבלנות. לאחר שמערכת תבצע את ההתקנה היא תאתחל את עצמה, ומיד יעלה המחשב כאשר הוא מפורמט לחלוטין.
רוצים לשמר את איכות הביצועים של המחשב?
ככל הנראה שאחד מהדברים החשובים ביותר שלכם יהיה לשמור על איכות הביצועים של המחשב מיד לאחר פירמוט. זה שביצעתם את פירמוט של המחשב בהצלחה, לא אומר שאתם יכולים לנוח על זרי הדפנה ולחכות עד הפעם הבאה שתצטרכו לבצע פירמוט נוסף. אמנם תהליך הפירמוט הוא קל יחסית ונוח לעומת מה שהוא היה בעבר, אך אתם צריכים להימנע ממצב שבו אתם מפרמטים את המחשב בכל פעם מחדש.
הדרך הטובה ביותר לשמר את הביצועים של המחשב ולדאוג לכך שהוא יחזיק מעמד לאורך תקופת זמן ארוכה זה כמובן על ידי ניקוי ותחזוקה שוטפת. כאשר אתם מנקים את המחשב שלכם – בין אם מדובר על מחשב נייד או על מחשב נייח תדאגו לכבות אותו. אפילו תנסו להוציא את המחשב מהחשמל אם מדובר על מחשב נייח או להוציא את הסוללה מהמחשב אם מדובר על מחשב נייד.
העבירו מטלית את המחשב כך שתוכלו לנקות את המחשב ביסודיות מכל האבק והלכלוך שהצטבר עליו לאורך התקופה האחרונה. תוכלו אפילו לקחת פן שיסייע לכם לנקות את פתחי האוורור של המחשב, אתם תמיד צריכים לדאוג לכך שפתחי האוורור יהיו נקיים וללא אבק. כמובן שאתם צריכים לבצע את כל תהליך הניקוי בזהירות, אך אל תתעצלו זה יכול לעשות את כל ההבדל מבחינתכם וכך תוכלו לשמור על המחשב שלכם.
כך תוכלו לשמור על המחשב שלכם
אחרי שהבנתם כיצד תוכלו לשפר את הביצועים של המחשב, כעת אתם צריכים גם לדעת כיצד תוכלו לשמור על המחשב עצמו. הרי כל נפילה קטנה או כל פגיעה פיזית יכולה לגרום לכך שהמחשב לא יעבוד כמו שהתרגלתם ממנו. ישנם אפילו מקרים קיצוניים שאפילו פירמוט של המחשב לא יעזור, והפתרון היחיד יהיה לרכוש מחשב נייד או מחשב נייח חדש.
ראשית עליכם לשמור על הסוללה של המחשב, שזה אולי הדבר החשוב והקריטי ביותר. כאשר אתם מטעינים את המחשב תשתדלו שלא להשאיר את המחשב בטעינה אחרי שהמחשב מגיע ל-100%. טעינת יתר יכולה לפגוע בסוללה שלכם, ומכאן הפתרון היחידי יהיה להחליף את הסוללה או אפילו במצב קיצון להחליף את המחשב כולו.
בנוסף אנו ממליצים לכם לרכוש תיק נשיאה למחשב הנייד או כיסוי במידה ומדובר על מחשב נייח. כך תוכלו להגן על המחשב בזמן שהוא לא נמצא בשימוש, וכמובן תוכלו למנוע עד כמה שניתן סיכוי לכך שהמחשב ייפגע. כמובן שזה לא יכול להגן על המחשב שלכם בצורה הרמטית, אך רוב הסיכויים שכך תצליחו לשמור עליו.
כמובן שאתם צריכים להיות תמיד זהירים כאשר אתם משתמשים במחשב, ובמקרה בו אתם מזהים תקלות או בעיות שאתם לא מכירים מוטב להתייעץ עם טכנאים. תהיו תמיד עם יד על הדופק, וברגע שאתם חווים קשיים עם המחשב תמיד תוכלו לפרמט אותו בהתאם למדריך שפרסמנו בחלק העליון.