איך בוחרים את גריל הגז הנכון: המדריך המלא לבחירת גרילי הגז הטובים ביותר
למה לבחור בגריל גז?
היתרונות של גריל גז הם הרבה יותר מסתם הטעם שהם מייצרים. גריל הגז הוא חלופה מצוינת לגריל פחמים: הם יותר נוחים לשימוש, קלים לתחזוקה, לא מייצרים כל כך הרבה עשן ואפשר להשתמש בהם בכל תנאי מזג האוויר. לרוב, הם גם הרבה יותר זולים יותר מגרילי הפחמים כיוון שהם אינם דורשים עצים או פחמים שעלולים להתייקר עם הזמן, ואין צורך להוציא כסף על רכישת ליטרים של מנקה, נוזל מצית ואספקה אחרת כדי לשמור על הלהבה.
גרילי גז יעילים יותר מגרילי פחמים מכיוון שהם משתמשים בגז ליצירת חום. המשמעות היא שלא צריך לתדלק כל הזמן את האש ולטפל בגחלים כמו שעושים עם גריל פחמים. לכן, גריל גז הוא אופציה מצוינת עבור אנשים שרוצים לבשל בחוץ הם מתאימים לשימוש במגוון שיטות בישול כולל צלייה, טיגון, וצריבה, ונותנים לבשר טעם מעולה!
קיימים סוגים רבים ושונים של גריל גז בשוק, כך שיכול להיות קשה מאוד להחליט איזה מהם הכי מתאים לצרכים שלך. כאן אפשר לקבל כמה טיפים כיצד לקנות גריל גז ולמה צריך לשים לב בזמן החיפושים.
סוגי גריל גז
גרילי גז מגיעים עם מגוון תכונות, כולל גודל ומחיר. סוג גריל הגז שכדאי לקנות תלוי בצרכים, בתקציב, בסגנון הבישול ובהעדפה האישית. גריל גז הוא מכשיר בישול חיצוני המבשל מזון על ידי חשיפתו לחום זוהר, וישנם שני סוגים: הגריל המסורתי עם להבה פתוחה והגריל המודרני יותר עם סליל חשמלי. הגריל המסורתי לרוב זול יותר אך דורש יותר תשומת לב ותחזוקה. גריל חשמלי בדרך כלל יקר יותר אך דורש פחות תשומת לב וקל יותר לניקוי.
מקור החום הוא בדרך כלל גז, ובחלק מהגרילים משתמשים בפחם או בחשמל. גרילי גז משתמשים בפרופאן או בגז טבעי כדלק לחימום משטח הגריל. הם יקרים יותר מגרילי פחמים אבל הם מספקים חום עקבי יותר וקל יותר לשלוט בהם.
גריל חשמלי משתמש בחשמל כדלק והם אינם דורשים שום סוג של נוזל התחלה או נוזל מצית כדי להתחיל. הם זולים יותר מגריל גז אבל הם גם מספקים חום לא עקבי, מה שיכול להיות מתסכל עבור אנשים מסוימים שאוהבים שהאוכל שלהם מבושל באופן שווה מכל הצדדים. גרילי פחמים הם הוותיקים ביותר וגם הזולים ביותר, אך הם גם מפיקים פחות חום מאשר סוגי גריל אחרים (ויש סיכוי שהבשר יתבשל יתר על המידה אם לא מסובבים אותו מספיק פעמים).
איך מפעילים?
קיימות שתי דרכים להפעלת גריל גז: בישול עקיף וישיר. בישול עקיף כרוך בבישול המזון הרחק ממקור החום באזור מכוסה, כמו על רשת תנור או במחבת עם נוזלים, בעוד בישול ישיר מתבצע ישירות מעל מקור החום.
בישול עקיף הוא שיטה נפוצה מאוד לבישול עם גריל גז. שיטה זו כוללת בישול של האוכל הרחק ממקור החום באזור מכוסה, כמו על רשת לתנור או במחבת עם נוזלים, בעוד בישול ישיר מתבצע ישירות מעל מקור החום.
תכונות שצריך לקחת בחשבון
נתחיל מהגודל- רוב האנשים דואגים בעיקר לגודל הגריל, לכן צריך לשים לב שהגריל יהיה תואם לגודל המרפסת או לסיפון לפני הרכישה וגם לכמות האנשים שעבורם רוצים לבשל- ככל שיש יותר אנשים, כך יש צורך בגריל יותר גדול. דבר נוסף הוא שיש לקחת בחשבון הוא המרחק של הגריל מהשקע. אם לא קיים שקע ליד המקום שבו הגריל צריך להיות, מוודאים שכבל החשמל ארוך מספיק ויש לו שקע GFI מחובר.
יחד עם זאת, צריך לחשוב גם על התדירות שבה רוצים להשתמש בגריל, למשל אם יהיה בו שימוש רק פעם-פעמיים בשנה אז אין צורך בקניית גריל גדול יותר בלי קשר לכמות האנשים.
כעת, נבדוק את המבערים, הגלגלים והגוף של הגריל: מספר המבערים תלוי במטרה- אם מבשלים לקהל אז עדיף גריל עם לפחות שלושה מבערים, לעומת זאת למשפחה יספיקו רק שניים. אם משתמשים בגריל רק מדי פעם, אז מבער אחד יעשה את העבודה מצוין.
לגבי הגלגלים, רובם נכללים בגריל אבל גם אם לא ניתן למקם אותם ידנית בלי בעיה- מדובר בעניין של נוחות. גוף הגריל בדרך כלל נעשה מאלומיניום יצוק והאיכות של הגריל מבחינה זו תלויה בעובי היציקה (המחיר יהיה בהתאם)- ככל שהיא עבה יותר כך הגריל ייחשב לאיכותי יותר, ופיזור החום בו יהיה יעיל יותר.
עוד דבר שחשוב להכיר הוא הרשת: רשת גריל היא רשת מתכת או תיל המונחת על הסורגים של הגריל גז כדי למנוע מהמזון ליפול. רשתות גריל עשויות בדרך כלל מנירוסטה, ציפוי אמייל פורצלן או ברזל יצוק.
הנירוסטה מתחממת מהר, משקלה קל, ולא קשה לתחזוקה אבל בעלת יכול מופחתת להחזיק חום לזמן רב בהשוואה לברזל היצוק. בנוסף, ברשת מסוג זה קיים הפקטור של הזמן שכן היא נשחקת, מה שיגרום לאוכל להידבק אליה עם הזמן. הברזל היצוק לעומת זאת שומר חום הרבה יותר טוב ומחזיק ליותר זמן, אבל צריך לקחת בחשבון שקשה יותר לתחזק אותו, משקלו כבד והוא נוטה להחליד. רשת האימייל יכולה לבוא גם בצורת ברזל יצוק ולפעמים גם פלדת אל חלד, והציפוי מונע את הידבקות האוכל לרשת, אך בפועל גם אז יכולה להצטבר חלודה מתחת לציפוי. לכן, עדיף לבחור בפשוט ביותר- אם בכל מקרה יש צורך בתחזוקה, רשתות שעשויות מנירוסטה או ברזל יצוק יהיו הכי נוחות וההבדל ביניהן הוא במשקל וביכולת להחזיק חום.
BTU: ה-BTU הוא מדד לעוצמת החום אליה יכול להגיע הגריל, ככל שהמדד גבוה יותר כך הגריל עוצמתי יותר. בעוד שזה דבר חיובי, זה לא הפרמטר הכי חשוב כשבוחרים את הגריל. התכונות הבסיסיות כמו עובי האלומיניום, סוגי הרשת, מספר המבערים ומידת ההתאמה לצרכים חייבים לבוא קודם ורק אחר כך מתייחסים לעוצמה.
טיפים לניקיון ותחזוקה
גריל גז יש לנקות לפחות פעם בחודש, ורצוי מאוד אחרי כל שימוש. הדרך הטובה ביותר לנקות אותו היא באמצעות צינור וקרצוף הסורגים עם מברשת תיל (כזאת שלא תתפרק ותשאיר חלקים בין הרשתות) ולוודא שמסירים כל אקדח ומזון על הגריל.
לאחר הניקוי, חשוב לשים מעט שמן על מנת שהגריל יהיה מוגן מחלודה. כדאי גם לוודא שאין שאריות לכלוך על השכבה לפני הבישול שוב כי זה יכול לגרום להתלקחויות ולשריפה. חשוב מאוד להקפיד על הנקיון! גריל מלוכלך יהפוך לבלאי מהר יותר ובנוסף צובר חיידקים שיכולים לסכן את הבריאות שלכם. טיפ קטן- גריל עם מגש שומנים נשלף קל משמעותית יותר לניקוי.
תוספות לגריל גז ביתי
אפשר להוסיף בצד דברים שיכולים משמעותית לשפר את החוויה של הבישול חלקם הכרחיים יותר וחלקם פחות. למשל מדפים בצד כדי להניח את הדברים, כירת צד שאפשר להכין בה תוספות לבשר, ארונית אחסון, מדחום דיגיטלי (הכי יעיל ומדויק למדידת הטמפרטורה של הבשר) וכל מה שתחשבו עליו- תהיו יצירתיים!
כן מומלץ שיהיה ציוד מתאים לבישול (כלים מנירוסטה קלים לניקוי) ובמיוחד כפפות עבודה עמידות לחום.
טעויות נפוצות בזמן רכישה
1) נופלים על הגריל הזול ביותר- הטעות הנפוצה ביותר היא ליפול על הגריל הזול ביותר. לעתים קרובות אנשים חושבים שהם חוסכים כסף על ידי קניית גריל זול, אבל הם לא מתחשבים באיכות המוצר ובעמידותו.
2) קונים גריל בלי לנסות אותו קודם- גריל הוא השקעה גדולה, לכן חשוב לדעת למה אתה נכנס לפני שאתה קונה. הדרך הטובה ביותר לוודא שאתה מרוצה מהרכישה שלך היא לנסות אותה תחילה.
3) קונים בלי לקחת בחשבון את תדירות השימוש בגריל- אנשים לחשוב שרכישת גריל גז יקר היא רעיון טוב אם הם מבשלים לעתים קרובות, אבל מעט מהאנשים שקונים גריל יקר בסופו של דבר משתמשים בו בתדירות שציפו לה בהתחלה.
4) לא מקדישים מספיק זמן לחקור הדגמים הקיימים בשוק- כולל מה ההבדלים ביניהם, התכונות שלהם, והכי חשוב- עד כמה הם תואמים לצרכים שלכם.
מחירי גריל גז
טווח המחירים יכול לנוע בין כ1700 שקלים לגריל קטן ועד למעל 15,000 ליוקרתיים ביותר (שיכילו תוספות שלאו דווקא הכרחיות לכל אחד), המחיר הממוצע נע בין 2000-4000 שקלים. הכי חשוב שהגריל שתבחרו יהיה מתאים לצרכים שלכם, ולזה אין מחיר!