כיצד לבחור את טוחן האשפה הביתי המתאים ביותר?
למה כדאי להתחיל להשתמש?
מטחנת אשפה ביתית היא מכשיר שטוחן את האשפה ומפריד בין חומרי המחזור. ניתן להשתמש בה לטחינת פסולת מזון וחומרים אחרים שלא תרצו לזרוק, כמו שאריות קפה, עלי תה, קליפות ביצים וכו’. זהו כלי נהדר וקל לשימוש ולתחזוקה, שיעזור לכם לשמור על הניקיון בבית בצורה נוחה וידידותית לסביבה. השימוש בה מפחית את הריחות שנוצרים כתוצאה מהצטברות שאריות המזון בפח שלכם, ומעודד שימוש חסכני יותר בשקיות זבל הידועות כמזהמות לסביבה. אם אתם שוקלים לקנות אחד, כדאי שתכירו את המאפיינים שצריך לקחת בחשבון על מנת שתוכלו לרכוש טוחן יעיל שישרת אתכם לאורך זמן, במאמר זה תוכלו לקבל כמה טיפים שימושיים שיעזרו לכם לבחור את הטוחן הטוב ביותר עבורכם.
אילו מאפיינים נבדוק?
כאשר מחפשים טוחן אשפה, כדאי שתיקחו בחשבון כמה מהתכונות שצריך לשים לב אליהן כדי לבחור את המכשיר הטוב ביותר עבורכם, החשובים ביניהם כוללים: עוצמה ומהירות, גודל וקיבולת, עמידות והתאמה, רמות רעש, בטיחות, תחזוקה, צורת התקנה ומחיר.
עוצמה ומהירות
מידת העוצמה לה תזדקקו מהטוחן שלכם תלויה בסוג ובכמות הפסולת אותה בכוונתכם לגרוס. ככלל, כדאי לקנות את הטוחן העוצמתי ביותר בהתאם לתקציב שלכם כדי למנוע בעיות שיכולות להגיע עם שימוש לא צפוי בטוחן. עוצמת הטוחן נמדדת במדד כוח סוס וקיימת ברמות של 1/3, 1/4, 3/4, ו-1 כוח סוס. ככל שיש צורך בטחינת אשפה קשה יותר ובכמות גדולה יותר כך העוצמה של הטוחן צריכה להיות גבוהה יותר. כדאי גם להתייחס למהירות של הטחינה, למשל אם ברצונכם לגרוס אשפה קשה, עדיף שמהירות הטחינה תהיה גבוהה יותר כדי לוודא טחינה יעילה ואחידה ולחסוך סתימות עתידיות.
גודל וקיבולת
הגודל של המיכל תלוי בצרכים שלכם- אם מדובר במשפחה גדולה עדיף לקחת מיכל גדול יותר, ואם אתם רק שני אנשים אולי מיכל קטן-בינוני יהיה מספיק.
עמידות והתאמה
טוחן האשפה שתבחרו צריך להיות עשוי מחומרים עמידים וחזקים שיעמדו במבחן הזמן ובלחצים שתפעילו עליו- טוחן עמיד יותר יהיה בעל עוצמה, מהירות, ומספר שלבי גריסה גבוהים יותר. בנוסף, חשוב מאוד לוודא שהדגם של טוחן האשפה שתבחרו וצורת ההפעלה שלו יהיו תואמים לתשתית הניקוז בביתכם.
רעש
בלי קשר לדגם או לצורת ההתקנה, לא קיים טוחן אשפה שלא מייצר רעש בכלל וזה היבט שכדאי לקחת בחשבון לפני שקונים שכן הוא יכול להיות משמעותי מאוד עבור אנשים מסוימים. למרות שהרעש קיים בכל מקרה, הוא לא רוב לא נמשך הרבה זמן וקיימות מספר אפשרויות להפחית אותו באמצעות רכישת תוספים כמו כיסויים, או לקנות דגם שקט יותר (דגמים כאלה משתכללים כל הזמן ואפשר למצוא בקלות מכשיר לטעמכם).
בטיחות
בבחירת טוחן אשפה כדאי לשים לב לנוכחות מנגנוני בטיחות שימנעו תאונות ופציעות וכניסה של חלקים שעלולים לפגוע במכשיר (למשל טוחן שמגיע עם כיסוי מובנה וכו‘). בנוסף, קראו היטב את הוראות היצרן והקפידו על הוראות הבטיחות בזמן השימוש במכשיר.
תחזוקה
על מנת שהטוחן יחזיק לאורך זמן מומלץ שלא להפעיל עליו יותר מדי לחץ בבת אחת (גם אם הוא מסוגל לעמוד בכך), להשתמש בו רק למטרה שהוא נועד (למשל לא לגרוס חומרים שהיצרן קבע בתור אסורים), וחשוב במיוחד לשמור על הנקיון באופן קבוע.
צורת התקנה
ברוב המקרים ניתן להתקין את הטוחן לבד לפי ההוראות על גבי המכשיר- ישנה עדיפות לבחור מכשיר שיהיה נוח ופשוט להתקנה עם כמה שפחות שלבים מסורבלים. עם זאת, אם אינכם בטוחים לגמרי כיצד להתקין, מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי כדי לוודא שההתקנה בוצעה כראוי. כיצד תדעו שהמכשיר פועל בצורה תקינה לאחר ההתקנה? ניתן לוודא התקנה תקינה של המכשיר בעזרת הפעלתו- אם הוא אינו פועל, קיימות דליפות או רעש לא פרופורציונלי, כדאי לנסות לבדוק אם יש טעויות בהתקנה או לפנות לאיש מקצוע.
מחיר
מחירם של טוחני האשפה נע בין כ-1500 ל-3000 שקלים. ככלל, תדאגו שאתם בחורים את הדגם העוצמתי ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, על מנת שתוכלו ליהנות מהטוחן לאורך זמן ולחסוך כסף בטווח הארוך.
לסיכום
השימוש בטוחני אשפה אינו נפוץ כל כך בארץ, וחבל, היתרונות שלהם רבים והם קלים ונוחים לשימוש בנוסף לתרומתם לשמירה על איכות הסביבה. לאחר שלקחתם בחשבון את כל המאפיינים החשובים בזמן רכישת טוחן אשפה, תוכלו למצוא מכשיר שיתאים לכם ללא בעיה.