טוסטר אובן לכל מטבח: מדריך קנייה
מהו טוסטר אובן?
טוסטר אובן הוא מכשיר מטבח קטן שיכול לשמש כחלופה לתנור מסורתי. הטוסטר שונה מתנור מסורתי בכך שיש לו רק גוף חימום אחד והוא מתחמם מהר יותר מהתנור. בנוסף, הוא אינו מצריך חימום מוקדם מה שהופך אותו ליעיל במיוחד בחיסון זמן ואנרגיה. מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים קטנים וסטודנטים שרוצים להנות מארוחה טעימה תוך זמן קצר ובלי להשקיע יותר מדי מאמצים.
איך הוא פועל?
הסוגים הבסיסיים ביותר של טוסטרים משתמשים בגוף חימום חשמלי כדי לצלות לחם. לגוף החימום יש סליל מתכת שמתחמם כשהחשמל זורם דרכו. סליל המתכת ממוקם ליד החלק העליון של החלק הפנימי של קופסת מתכת ואז מוחדר לצד אחד של פרוסת הלחם. הזרם זורם דרך סליל המתכת, וזה גורם לו להתחמם במהירות מה שיוצר מספיק חום לצלות את הלחם (או כל דבר שתבחרו) תוך מספר דקות בלבד.
למה הוא מתאים?
טוסטר אובן הם פריט חובה לכל מי שנהנה מארוחת בוקר מהירה וקלה. השימוש הנפוץ ביותר בטוסטר אובן הוא לדברים כמו המסת גבינה על טוסט, אפיית תפוחי אדמה, הכנת קוואדיות וחימום שאריות, אך זהו מכשיר שיכול לשמש ליותר מסתם קליית לחם או בייגל וניתן להכין בו מגוון מנות. הם מושלמים לבישול כמויות קטנות ויש להם את היכולת לבשל כל דבר, החל מטוסט, חביתה ומאפים, ועד לפיצה ואפילו לצלות סטייק.
אילו תכונות אמורות להיות לטוסטר אובן טוב?
לטוסטר אובן הטוב ביותר צריך להיות מגוון תכונות לבחירה. הוא צריך להיות מסוגל לצלות את האוכל בצורה אחידה, וצריך להיות לו גם טיימר שיכבה את התנור כשהאוכל הגיע למידת הבישול המיועדת. בחירת טוסטר אובן היא משימה לא פשוטה, ויש הרבה תכונות שצריך לקחת בחשבון לפני ביצוע רכישה.
גודל החריצים
ודאו שלטוסטר שלכם יש חריצים רחבים יותר כדי שתוכלו להכין בו מגוון רחב של מאכלים.
גוף חימום
בטוסטר אובן טוב צריך להיות גוף חימום טוב, שיתחמם במהירות ובאופן שווה כדי שהאוכל שלכם לא ייצא מבושל בצורה לא אחידה (למשל חלק מהטוסט ייצא שרוף וחלק לא מוכן).
גודל וקיבולת
ככל שיש צורך לבשל ליותר אנשים, או במאכלים גדולים יותר כך עדיף לקנות טוסטר אובן גדול יותר ועם אפשרות להכניס לתוכו תבשילים גדולים יותר.
תכניות בישול
לא כל הטוסטרים נוצרים שווים. הפשוטים מביניהם משמשים לרוב להכנת טוסטים בלבד, לחימום חוזר ולצלייה. אך אם יש לכם תכניות להכין מאפים מורכבים פיצה או בשר, כדאי לרכוש טוסטר משוכלל יותר ולוודא שהוא מכיל בתוכו את מאפייני הבישול הנדרשים.
אביזרים נלווים
אחד האביזרים הנפוצים ביותר לטוסטר אובן הוא מגש המיועד לבישול מאכלים קטנים יותר כמו בייגל, ביצים וכריכים. בנוסף, הוא יכול להכיל גם תבניות אפייה, מסילות טיגון, מגש פירורים ועוד.
איך מנקים טוסטר אובן?
חלק זה ייתן לך כמה טיפים כיצד לנקות את הטוסטר אובן שלך. ניקוי הטוסטר אינו משימה קשה, וניתן לבצע אותה בעזרת השלבים הבאים:
1) נתק את המכשיר מהחשמל והמתן עד שיתקרר לחלוטין לפני הניקיון. בטיחות חשובה בכל הנוגע לניקוי מכשירי חשמל וממזער את הסיכון להישרף או להתחשמל.
2) הסר את כל הפירורים והשפכים מתחתית הטוסטר אובן בעזרת מטלית לחה או נייר סופג. השתדלו להקפיד על ניקוי המשטחים בסיום כל שימוש, חשוב לנקות את כל הפירורים וכל לכלוך אחר שנשאר. כך, לארוחה הבאה שלכם יהיה חלל בישול נקי.
3) השתמש בשואב אבק עם חיבור לחריצים או באבק אוויר דחוס כדי להסיר אבק כלשהו מתוך המכשיר. אבק הוא אחד הגורמים העיקריים לשריפות בבית. כדי למנוע זאת, אנו ממליצים להשתמש בשואב אבק עם חיבור חריץ או אבק אוויר דחוס כדי להסיר אבק מהמכשיר.
4) נגב את כל המשטחים במי סבון חמימים וייבש אותם היטב עם מטלית נקייה או מגבת נייר לפני שתחזיר את המכשיר למקומו.
כמה אני צריך להוציא על הטוסטר אובן הראשון שלי?
מחירו של טוסטר אובן יכול לנוע בין 300 ש”ח ועד מעל 1000 ש”ח. כאשר קונים טוסטר אובן חדש צריך לקחת בחשבון גם את הגודל, התכונות והעמידות. תנור באיכות גבוהה עם קיבולת גדולה הוא מושלם אם אתה מבשל לעתים קרובות ארוחות גדולות אבל אם רוצים רק ארוחת בוקר פשוטה, טוסטר פשוט יעשה את העבודה.
ומה החסרונות?
ישנם כמה חסרונות של טוסטר אובן. הראשון הוא גודל המכשיר- בשל גודלו הקומפקטי הוא אינו מתאים לבישול ארוחות גדולות. הוא יכול לבשל רק דברים קטנים כמו טוסט, וופלים וכמה סוגי פיצה. עבור חלק מהאנשים זה יכול להוות חיסרון שכן חלקם אוהבים לבשל ארוחות גדולות בתנור שלהם, אבל תנור זה אינו מאפשר להם. חיסרון נוסף הוא שאין עליו אור פנימי, מה שמקשה לראות מה אתה מבשל בתוך התנור ועלול להוביל לבישול יתר של האוכל שלך או לשכוח לגמרי מהאוכל שלך.
קשה למצוא מכשיר מושלם לכל צורך וכך יש חסרונות גם למכשיר הזה- יחד עם זאת, כל עוד רכשתם אותו עם מטרה להשתמש בו לעיתים תכופות ובהתאמה לצרכים האישיים, הוא יהיה שימושי מאוד עבורכם לשנים ארוכות.