אם יש אתגר החל על כל עסק בכל תחום ובכל גודל הוא ההתעסקות מול רשויות המיסים – מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס ערך מוסף. כל רשות דורשת הליך בירוקרטי שונה, ולכל אחת הטבות וחובות שונות.
יועץ המס הוא איש המקצוע אשר יוכל לקחת את האחריות הזו מכם ולדאוג לעסק שלכם בצורה הטובה ביותר.
יועץ מס לא פעם הוא האדם אשר יוכל לקחת עסק ולהביא אותו לשגשוג, למשל באמצעות צמצום תשלומי המיסים והגדלת הרווחים מתזרים ההכנסות דרך הטבות מס אשר העסק זכאי לו. מצב אחר, די נפוץ יש לומר, הוא שעסקים משלמים יותר מיסים ממה שעליהם לשלם, בין אם בעקבות התנהלות רשלנית של רשות המס, או עקב חוסר הבנת התחום של בעל העסק.
בעלי עסקים רבים מנסים לחסוך את ההוצאה על יועץ המס, אך בפועל משקיעים זמן רב על מילוי דו”חות המס השונים, את הדוחות השנתים ופעולות נוספות הקשורות לעולם המס והאירגון הכספי של העסק. ערכו של אותו זמן יקר לעתים רבות יעלה על הסכום אשר היה גובה יועץ המס, ואם נכלול גם את האנרגיה הרבה ה”מתבזבזת” על אותן בירוקרטיות, אנרגיה ופוקוס אשר הייתה יכולה להיות מושקעת בפיתוח העסק עצמו, סביר להניח שהמסקנה תהיה שלאותו בעל עסק היה משמעותית משתלם יותר לשכור יועץ מס אשר יסיר מכתפיו את אותו נטל.
בנוסף, חשוב להבין שבתחום המס חלים שינויים ועדכונים לעתים קרובות, בין אם הטבות שונות או שינויים בהליכי הבירוקרטיה השונים – הליכי הגבייה, הליכי השומה, הצהרות ההון, ניכויים שונים, פטורים והימנעויות מתשלום מס או הביטוחים השונים. כל אלו ועוד הינם באחריותו של יועץ המס ובאפשרותו לייצג את העסקים מול רשויות המס, לפעול בשמם ולהפחית עבורם את תשלום המיסים עד כמה שניתן.
מה ההבדל בין יועץ מס לרואה חשבון?
אם נענה בקצרה – לרואה חשבון ישנן סמכויות רבות יותר וחזקות יותר מאשר ליועץ מס. אך ההבדל הוא גם בשכר הטרחה – שכר הטרחה לרואה החשבון יהיה גבוה יותר מאשר ליועץ מס, ופעמים רבות יועץ מס יוכל לתת את אותו ערך ואותה תועלת בשכר טרחה נמוך יותר, לעתים במידה משמעותית.
ההמלצה שלנו, במיוחד עבור עסקים קטנים או עסקים בראשית דרכם, לפנות תחילה ליועץ מס על מנת להבין כיצד עליהם להתארגן כספית נכון, לנתח את מצבם ואת התנהלותם וללמוד יחד עם יועץ המס מה הצרכים של אותו עסק.
איך בוחרים יועץ מס מקצועי?
אין עוררין על התועלות והיתרונות בהתנהלות מול יועץ מס, אך איך בוחרים יועץ מס מקצועי שיתאים לצרכים שלכם? יועץ מס איכותי יהיה אדם אמין הפועל ביסודיות, שהרי הוא רואה את כל המצב הכספי של אותו עסק ואת ההתנהלות שלו. בנוסף, חשוב שיהיה אדם העומד בזמנים, בעל ניסיון רב ובקיאות עמוקה בחוקים ותקנות המס השונים – וכמובן שמקפיד להתעדכן אחר השינויים הרבים החלים בהם.
מבחינה טכנית, ברגע שמצאתם יועץ מס פוטנציאלי, בין אם דרך חיפוש בגוגל או דרך המלצה של חברים או קולגות, עליכם לקבוע פגישת היכרות עם אותו יועץ, בה אתם תספרו לו על העסק שלכם. זו תהיה ההזדמנות שלכם להתרשם ולנסות להבין האם אותו יועץ מגלה איכפתיות ועניין בכם ובעסק שלכם, האם הוא מפנה את הקשב והפוקוס שלו אליכם או שהוא מתפזר בפגישה ובשיח לנושאים אחרים.
בסוף הפגישה, לאחר שתבינו איזה ערך אתם יכולים לקבל מאותו יועץ ויסוכם ביניכם אופן העבודה ושיתוף הפעולה שלכם, אתם תקבלו הצעת מחיר. שימו לב שאתם לא מתפתים להתפשר על יועץ מס הגובה שכר טרחה נמוך ומגלים שאותו חיסכון על אותו יועץ יעלה לכם ביוקר. בצעו השוואה בין ההתרשמות שלכם מכל יועץ מס וכן גם בין הצעות המחיר שקיבלתם, על מנת לבחור את המתאים ביותר בשבילכם.