לפני שאתם כותבים “מטפל זוגי באזור X” בשורת החיפוש בגוגל, ומתחילים לבצע שיחות טלפון, הבינו מה אתם צריכים לחפש במטפל זוגי.
סביר להניח שיש מספר עצום של מטפלים זוגיים באזור שלכם, אך כל אחד מהם יהיה בעל הכשרה שונה בתחומו כמו גם בעל גישה שונה לאופן הטיפול שלו. טיפול זוגי איכותי יכול להציל את הנישואים שלכם, לעזור לכם לתקשר בצורה יעילה יותר ולהוביל אתכם למסלול של חיים מלאי אהבה.
לא כל מטפל זוגי עובד טוב עבור כל זוג, ולכן הבאנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את המטפל הזוגי המתאים ביותר לצרכים שלכם.
1. המלצות, ביקורות ומוניטין
המלצות מחברים ואנשים אחרים שאתם סומכים עליהם יכולות להיות נקודת התחלה מצוינת למציאת מטפל זוגי. אם שמתם לב לשינוי משמעותי במערכת היחסים של מישהו אחר, רוב הסיכויים שהמטפל שלו או שלה עושה משהו נכון.
אם לא הצלחתם להשיג המלצות מחברים או מכרים, קראו ביקורות אונליין (גוגל, רשתות חברתיות, בלוגים וכו׳) ובדקו מה אחרים אמרו על החוויה שלהם עם המטפל. מטפל בעל מוניטין, במיוחד אחד בעל ניסיון רב שנים, הוא כנראה מטפל שיש לו היסטוריה ארוכה בעזרה לזוגות לעבור קשיים ולהציל את מערכת היחסים שלהם.
2. ראיון מטפלים פוטנציאליים בטלפון או במהלך הפגישה הראשונה
כעת, לאחר שמצאתם כמה מטפלים אפשריים לעבוד איתם, מומלץ להכיר אותם מעט יותר כדי לוודא שהם מתאימים לכם. הנה כמה שאלות שאתם יכולים לשאול את המטפל:
- כמה זמן המטפל עוסק בתחום?
- איך הוא מגדיר הצלחה בטיפול? איך נדע שאנחנו מתקדמים?
- כמה זמן אנחנו יכולים לצפות להיות בטיפול?
- מה הרקע וההכשרה שלו?
- כמה מהניסיון שלו בטיפול מוקדש לטיפול זוגי?
- מה דעתו על גירושין? האם זו אופציה מבחינתו? האם אי פעם הוא היה ממליץ להתגרש?
- איזה אחוז מהזוגות שעבד איתם ראו שיפור כתוצאה מהטיפול איתו?
- מה לדעתו גורם לזוגיות להצליח?
- איך הוא יודע שחל שינוי בזוגיות שלא הצליחה כל כך לפני הטיפול?
- איך נראית העבודה איתו? הערה: שאלו על מבנה המפגשים, משך הפגישות, מה משך התהליך, כיצד מחליטים על סיום הטיפול והאם הוא בודק מה מצבכם תקופה לאחר סיום הטיפול. אתם רוצים לעבוד עם מטפל שיש לו תוכנית פעולה ברורה ושהוא עוקב אחר התוכנית הזו. חשוב לזכור שישנם גם מאמני זוגיות שיכולים אף הם לסייע לכם.
3. ערכים משותפים
לכל מטפל זוגי יש גישה משלו למערכות יחסים. חלק מהמטפלים נשענים על עקרונות מהמקרא או הקבלה, בעוד שאחרים מושפעים מפמיניזם, אסטרולוגיה ועוד. אתם לא צריכים להסכים עם המטפל שלכם על הכל, אבל אתם צריכים מטפל שחולק את ערכי הליבה שלכם.
אם אתם ובן/בת זוגכם נאבקים לבנות מערכת יחסים שוויונית שבה אתם חולקים מטלות, אתם צריכים מטפל שמכיר במטרה זו כחשובה ושעזר לזוגות עם מקרה דומה. לדוגמה, אם את/ה דתי/ה הדוק/ה, אתם צריכים מישהו שמבין את התפקיד החשוב שאמונה ממלאת בנישואים שלכם. אם אתם מתחילים בטיפול והמטפל שלכם נותן המלצה הנוגדת את הערכים שלכם, חפשו מישהו אחר.
4. אסטרטגיה
מטפל אינו חבר בתשלום. למרות שמטפלים זוגיים יכולים לשמש כשופטים ומגשרים, זה לא צריך להיות תפקידם היחיד. למטפל שלכם צריכה להיות אסטרטגיה ספציפית שתעזור לכם לפתור את בעיות הזוגיות שלכם.
שאלו את המטפל כיצד הוא או היא חושבים שיהיה נכון להמשיך בטיפול, והאם יש אופציה טיפולית ספציפית שבה הוא או היא משתמשים. לאחר הטיפול, אם אתם לא מרגישים שהמטפל לוקח שליטה ומנחה את הפגישה, יכול להיות שהוא לא המטפל המתאים עבורכם.
בטיפול, אנשים רבים רוצים תוצאות ללא צורך לבצע שינויים באורח החיים שלהם או בעצמם. אם המטפל שלכם לא מעיר את עיניכם לגבי התנהגויות בעייתיות או מציע הצעות לגבי מה אתם יכולים לעשות בבית בין הפגישות הטיפוליות, ייתכן שהוא או היא לא יהיו פרואקטיביים מספיק כדי לעזור לכם לנווט בסערה המתחוללת בזוגיות שלכם כרגע.
5. תוצאות
המדד העיקרי להצלחה הוא תוצאות. הזוגיות שלכם לא תשתנה לאחר פגישה אחת או אפילו חמש, אבל אם שניכם מרגישים שאתם לא מבחינים בהבדל או בשיפור משבוע לשבוע לאחר כמה חודשים, אולי כדאי להמשיך הלאה למטפל אחר.