המדריך המלא לבחירת מעבד המזון הטוב ביותר
למה צריך מעבד מזון?
מעבד מזון למטבח הוא כלי נהדר עבור בשלנים ביתיים ואוהבי אוכל. יש לו מגוון תכונות כדי לספק את הצרכים של סוגים שונים של משתמשים. הוא יכול לשמש להכנת מזונות שונים כגון פסטה, אורז, רוטב, מרק ועוד, ללא כל לחץ. בנוסף, הוא קל מאוד לשימוש ולתפעול, מה שהפך אותו לאחד ממכשירי החשמל הפופולריים ביותר במטבח. מעבד מזון טוב יכול להוות כלי יעיל למגוון רחב של משימות מטבח והוא משמש לעתים קרובות להכנת סוגים רבים ושונים של מזון מה שיכול גם להפחית את העלות האנרגטית הכרוכה בבישול, כמו גם לשפר את הטעם והמרקם של הארוחות. אם אתם רוצים לחסוך בזמן הבישול ולקבל תוצאה טובה- מכשיר זה הוא בחירה מצוינת עבורכם. מדריך זה יספק לכם את הכלים לבצע את הבחירה הטובה ביותר ברכישת מעבד מתאים.
הסוגים הקיימים:
קיימים שני סוגים עיקריים של מעבדי מזון:
רגיל
מעבד כזה נועד בעיקר לחתוך, לטחון ולקצוץ את המזון על מנת לחסוך בזמן ולהקל עליכם בבישול.
משולב
מעבד מזון המשלב בתוכו את כל התכונות הקודמות בנוסף לפונקציות בלנדר המאפשרים לכם להכין גם משקאות במכשיר אחד. החיסרון הוא בעיקר הצורך בשטח אחסון גדול יותר ומספר רב יותר של חלקים שיכולים לתפוס לכם מקום.
תכונות חשובות:
הדבר החשוב ביותר בבחירת מעבד מזון הוא לבחור באחד שמתאים לצרכים ולתקציב שלכם. יש מספר לא קטן של אפשרויות שמהם ניתן לבחור ולכן חשוב להתייחס למספר מאפיינים של המעבד על מנת לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם.
גודל וקיבולת
גודלו של מעבד המזון תלוי בגודל ובסוג המזון שהוא מעבד. ככל שהמכשיר גדול יותר, כך הוא יכול לעבד יותר מזון בכל פעם. גודל המעבד צריך להיבחר בהתאם לצרכי הבישול שלכם, כמות האנשים עבורם תבשלו, תדירות השימוש, ושטח האחסון הקיים ברשותכם עבור המעבד.
עוצמה
מעבדי מזון מגיעים בעוצמות שונות ומגוונות. כדי לדעת לאיזה עוצמה אתם זקוקים עלים לקחת בחשבון איזה סוג מזון תרצו לעבד ועד כמה קשה הוא יהיה. ככלל, ככל שהמעבד גדול יותר כך המנוע שלו יהיה עוצמתי יותר, בעוד שהמכשירים הקטנים מתאימים יותר למשימות מטבח פשוטות.
אביזרים נלווים
מעבר לציוד הסטנדרטי המגיע עם כל המעבדים וכולל את סכיני החיתוך הבסיסיים עם מספר דיסקיות עבור הפונקציות הרגילות הכוללות חיתוך, קציצה, טחינה וכו’, קיימים מעבדים שונים המגיעים עם אביזרים נוספים שיפתחו בפניכם אפשרויות בישול נוספות כמו הקצפה, לישת בצק, דחיסה, סחיטה ועוד. אין צורך לרכוש מכשיר המכיל את האביזרים הנלווים אם אינכם מתכננים להשתמש בכולם- תחסכו בכסף ובשטח אחסון ותבחרו רק את מה שבאמת יהיה בשימוש בהתאם לצרכים שלכם.
בטיחות
מומלץ מאוד לבחור מעבד כזה, שיכלול בתוכו מנגנון נעילה אוטומטית בזמן הפעלתו. בנוסף, כדאי לרכוש מעבד עם מכסה, לא רק בשל הבטיחות שהוא מספק אלא גם כדי למנוע מהמזון ללכלך את שטח העבודה שלכם בזמן הבישול. כמו כן, הקפידו על אמצעי הזהירות בזמן הנקיון של המכשיר במיוחד כאשר מנקים את הלהבים, הישמרו מחתכים ע”י כפפות או שימוש במדיח במידה ומתאפשר. דבר נוסף הוא רכישת המעבד מיצרן ידוע, מעבד ממקור לא מוסמך לא רק יכול להיות לא יעיל, אלא גם לא בטיחותי לשימוש.
רעש
לחלק מהאנשים הרעש יכול להיות גורם מפריע במיוחד בזמן השימוש במכשיר. רמת הרעש משתנה מדגם לדגם, והדגמים הקטנים יותר לרוב רועשים פחות.
תוכניות הפעלה
לכל דגם של מעבד קיימות מספר וכמות תוכניות הפעלה שונות הכוללות מגוון שונה של מהירויות, אפשרות להקציב זמן, תוכניות מיוחדות עבור כל סוג פעולה (למשל חיתוך, ערבוב וכו’) ועוד. ככל שיש יותר פונקציות להתאמה אישית, כך מחיר המעבד יקר יותר- לכן חשוב לקחת בחשבון באיזו מידה תרצו להשתמש במכשיר בזמן הבישול, וכמה מפעולות הבישול תרצו להעביר למכשיר או לבצע ידנית.
מצב פעולה Pulse
מצב פעולה שימושי במיוחד המאפשר הפעלה של המעבד לפרק זמן קצר, כשנדרש סוג חיתוך או קיצוץ ספציפי של מזון מבלי שהוא ייהפך לתמיסה. מכשיר עם פונקציה כזו מקנה יותר שליטה על החיתוך, ומביא לתוצאות מדויקות בבישול.
תקציב
מחירם של מעבדי מזון נע לרוב בטווח של 400-2500 שקלים, ותלוי בכמות האפשרויות והתוספים של המעבד כמו גם בגודל ובעוצמה של המכשיר. הקפידו לרכוש את המעבד התואם לצרכים שלכם ואל תבחרו בדגם משוכלל מדי אם אין בו צורך אמיתי.
לסיכום
מעבד מזון הוא כלי עזר שימושי ונוח עבור המטבח שלכם. הוא מביא לתוצאות טובות, ויכול לחסוך לכם לא מעט זמן ומאמץ כשאתם מבשלים במטבח- במיוחד כשאתם ממהרים או מבשלים ארוחות גדולות. ישנם סוגים רבים של תכונות ותוספים שיכולים להיות אצל מעבדים, ויש מגוון רחב לבחור ממנו בהתאם צרכים ולהעדפות האישיות- בחירה מושכלת תספק לכם כלי עזר יעיל ונוח לטווח ארוך, והנאה מחוויית הבישול.