מצלמות הרכב הטובות ביותר יעניקו לכם שקט נפשי כשאתם על הכביש. מצלמות אלו, אשר מתחברות על פני השמשה הקדמית או על גבי לוח המחוונים ברכב, יקליטו את כל מה שקורה כשאתם מאחורי ההגה. על ידי איסוף ראיות וידאו במהלך הנהיגה, הן יכולות לסייע לכם במקרה של תאונה, לעזור לכם להתמודד עם דוחות מהירות ולהפחית גם את דמי הביטוח שלכם. אבל מהי מצלמת הרכב הטובה ביותר לצרכים ולתקציב שלכם?
בילינו אינספור שעות בדרכים כדי לענות על השאלה הזו עבורכם במאמר זה. צוות המומחים שלנו בדק את כל הדגמים האחרונים על ידי התקנת מצלמות אלה במכוניות שלהם. הם נהגו בתנאי מזג אוויר ותאורה משתנים כדי להעריך את היעילות, התכונות ואיכות הווידיאו בחוץ. התוצאות מדורגות במדריך זה.
בין אם אתם צריכים מצלמת רכב במחיר סביר או דגם מוביל המכסה כל זווית צילום מסביב, תוכלו למצוא את האפשרות המתאימה עבורכם במדריך שלנו. בחרנו את מצלמות הרכב הטובות ביותר עבור כל תקציב, והסברנו את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן. אם אינכם בטוחים איזה סוג של מצלמה לרכב לקנות, אנו ממליצים לכם לעין בטיפים השימושיים שלנו לרכישה בהמשך המאמר.
האם כדאי להצטייד במצלמת רכב?
כן בהחלט. נהגים מסוימים אולי לא יאהבו את הרעיון של מצלמה שמנטרת כל הזמן את הרכב שלהם, אבל חלק מהדגמים של מצלמת הרכב הם קומפקטיים ועדינים מספיק כדי כמעט להיעלם מאחורי המראה המרכזית. במילים אחרות, ברגע שהן פועלות אתם שוכחים אותן במהרה; הן פשוט יושבות שם, פוקחות עין בשקט, מוכנות לשמור את הצילומים בכל עת למידה ותיקלעו לתאונה.
אם הגרוע מכל היה קורה, ואתם צריכים להוכיח את חפותכם, הצילומים של מצלמת הרכב יכולים לסייע בדיוק בזה. ניתן גם להגדיר את אופן הצילום כך שיכלול את המהירות שלכם, יחד עם השעה והתאריך כדי לעזור לחזק את תקפות הראיות שלכם אם הצד השני חולק על האשמה. בנוסף, חלק מהמצלמות מגיעות בזוגות, כערכה חלופית או כשדרוג, עם מצלמה שניה המותקנת על השמשה האחורית ופונה לאחור כדי לתעד את המתרחש במידה ומישהו פוגע בכם מאחור.
גם אם אינכם מעורבים ישירות בהתנגשות, מצלמות רכב עדיין יכולות להיות שימושיות. לרבות מהן יש כפתור לשמירה מהירה של שניות הווידאו האחרונות. בדרך זו, אם אתם צריכים הקלטה לזמן קדימה שאתם חושבים שצריך להקליט, כמו תאונה בין שני כלי רכב אחרים, דוגמה לנהיגה גרועה, או משהו אחר שראוי לציון, אתם יכולים לספק את הראיות האלה למי שעשוי להזדקק לה. אייפונים וסמארטפונים של אנדרואיד יכולים שניהם להתחבר לרוב מצלמות הרכב, כך שתוכלו לשמור את ההקלטה במכשיר הסלולרי שלכם במידת הצורך.
חלק מהמצלמות גם מציעות עזרי נהג כדי להתריע על סטיית נתיב או כאשר אתם מתקרבים מדי לרכב מלפנים, וחלקן אף יכולות להזעיק את שירותי החירום עם מיקומכם במקרה של תאונה. יתר על כן, מצלמות רכב רבות מגיעות עם תכונות סיוע נוספות לנהג. אלה כוללות התראות ליידע אתכם על מצלמות מהירות סמוכות ומצלמות אור אדום למשל.
לבסוף, כמה מצלמות רכב יכולות להיות מותקנות באופן קבוע ברכב שלכם וניתן לחווט אותן בצורה קשיחה, מה שמעניק להן אספקת חשמל קבועה. בשילוב עם מצב חניה מיוחד, זה מאפשר למצלמה לחוש פגיעות ולתעד צילומים שימושיים בזמן שהרכב חונה
כיצד לבחור את מצלמת הרכב הטובה ביותר עבורכם
לרוב מצלמות הרכב יש טכנולוגיה דומה, והן בדרך כלל מתיישבות על השמשה הקדמית של הרכב. כמובן, בכל מקום שבו אתם מציבים את מצלמת הרכב שלכם אסור לחסום את הנוף לכביש.
מצלמות רכב מקליטות קטעים קצרים יותר של וידאו, בדרך כלל במרווחים של דקה עד שתיים בכל פעם. המצלמות מקליטות ללא הפסקה על גבי הקליפ הישן ביותר כדי למנוע מכרטיס הזיכרון להתמלא גם כן.
תכונות נוספות יכולות לכלול עדשות מרובות לכיסוי קדמי ואחורי, יחד עם חיישן רגיש יותר עבור איכות וידאו טובה יותר. מצלמות מסוימות מקליטות רק צילומי p720 HD, למשל, בעוד שרבות אחרות מציעות כעת Full HD (1080p) וצילום K4.
הבאנו כאן אלמנטים חשובים שיש לקחת בחשבון בעת בחירה המצלמה המתאימה ביותר עבורכם:
- זווית ראייה: למצלמות הרכב יש בדרך כלל עדשות בעלות זווית רחבה. ככל שזווית הראייה רחבה יותר, כך גדל הסיכוי לקלוט את המתרחש בצמתים ובכבישים צדדיים, אך אובייקטים מלפנים יהיו קטנים יותר.
- רזולוציה: צילום באיכות K4 מצוינת, ורזולוציה גבוהה פירושה תמונות ברורות וחדות יותר עם יותר פרטים, אבל זה גם אומר שהקבצים כבדים יותר ואתם תצטרכו יותר אחסון.
- מצלמות רכב המופעלות על ידי סוללה: לחלק מהמצלמות יש סוללות וניתן להתקין אותן בקלות ללא חוטים, אך הסוללות לא יחזיקו מעמד זמן רב – בדרך כלל כ-30 דקות. חלק ממצלמות הרכב יכולות להתחבר לשקע USB או להספק 12V ולהמשיך לפעול ללא הגבלת זמן, אם כי הכבלים עשויים להיראות מעט מגושמים.
- התקנה מקצועית: החלופה הנוספת היא להתקין את מצלמת הרכב שלכם בצורה מקצועית עם חיווט נסתר. זה יעלה יותר, ואתם לא יכולים להעביר את המצלמה מרכב אחד למשנהו, אבל זה נראה טוב יותר.
- הגנה בזמן חנייה: היתרון של מצלמת רכב מחווטת הוא שהיא יכולה להמשיך לצלם בזמן שהמכונית שלכם חונה, ולתעד פעילות חשודה, ניסיון גניבה או מהמורות חניה.
- מצלמות רכב קדמיות ואחוריות: לפעמים, הסכנה מגיעה מאחור (רכב נכנס בכם ברמזור), כך שמצלמת רכב הפונה לאחור יכולה להיות שימושית מאוד. קיימות כמה מצלמות רכב קדמיות המגיעות עם שדרוג אופציונלי של מצלמה אחורית.
- מצלמות פנים: חלק מהנהגים, ובמיוחד אלה שמתפרנסים מהסעת נוסעים, ירצו מצלמת רכב שמתעדת גם את פנים הרכב.
- טווח תאורה דינמי גבוה: זה נשמע כמו תכונה למצלמה דיגיטלית מתקדמת, אבל צילום HDR יכול להיות יתרון בתאורה בהירה מאוד ובעלת ניגודיות גבוהה במהלך היום.
- ראיית לילה: אנחנו לא נוסעים רק בשעות היום. מצלמת רכב עם ראיית לילה יכולה להציע הגנה ואבטחה גם בנהיגה בלילה.
- אופציית חיבור ל-Wi-fi: מצלמות רכב עם Wi-Fi יכולות לתקשר עם אפליקציית סמארטפון לשליטה בהגדרות או לבדיקת וידאו.
- מנוי בענן: תוספת אופציונלית של כמה מצלמות רכב שיכולה להיות שימושית לאנשים/משפחות בעלי מספר כלי רכב או לאנשים שרוצים לראות מה קורה (או מה קרה) בשליטה מרחוק.
- התראות בטיחות לסיוע הנהג: חלק ממצלמות הרכב יכולות להשמיע התראות אם אתם חוצים את סימון הנתיב או מזהירות אתכם שרכב מלפנים עצר בפקק.
- שליטה קולית: אתם צריכים להחזיק את הידיים על ההגה בזמן שאתם נוהגים, כך ששליטה קולית היא תכונת בטיחות, לא רק נוחות.
- GPS ושירותי חירום: זה הפריט האחרון ברשימה שלנו אבל אולי החשוב ביותר. אם אתם מעורבים בתאונה, ייתכן שלא תוכלו לבקש עזרה, וחלק ממצלמות הרכב הטובות ביותר יכולות לזהות התנגשות ולהודיע אוטומטית לשירותי החירום. ואם יש להן GPS, הן יכולות לשלוח את המיקום המדויק שלכם גם לשירותי החירום.
כיצד אנו בודקים את מצלמות הרכב
ניתן להרכיב כמעט את כל מצלמות הרכב מבלי לבצע כל שינוי קבוע ברכב. ניתן לחבר אותן לשמשה הקדמית באמצעות ואקום כוס יניקה או רפידת דבק נשלפת, ולהפעיל אותן על ידי יציאת USB או חיבור 12V שנמצא כמעט בכל הרכבים. כדי לבדוק את מצלמות הרכב, אנו מתקינים אותן במכונית שלנו, מחברים אותן לשמשה הקדמית ומצמדים אותן לסמארטפון שלנו.
לאחר מכן אנו נוסעים, ביום ובלילה, כדי לבדוק כיצד המצלמה מתמודדת עם תנאי תאורה שונים, וגם במגוון תנאי מזג אוויר. לאחר מכן, הצילומים מועברים לסמארטפון או למחשב ואנחנו צופים בהם כדי לבדוק את האיכות וזווית הראייה, והאם פרטים מרכזיים קריאים כמו למשל לוחיות רישום של רכב. זה גם נותן לנו הזדמנות לראות כמה קל (או קשה) זה לצפות, להעביר ולשמור קבצים מוקלטים.
תכונות נוספות כמו עוזר קולי ומערכות סיוע לנהיגה זוכות אצלנו לאימון יסודי, ואנחנו גם בודקים כמה קל לכבות אותן, או להתאים אותן להעדפות האישיות שלנו. היכולת לכבות במהירות ובקלות את הקלטת האודיו היא המפתח, במיוחד כאשר מסיעים נוסעים שאנחנו לא רוצים שהשיחות שלהם יוקלטו.