ריצוף עץ הוא תוספת נפלאה לכל חלל. לא רק שהוא פרקטי מאוד, קל לניקוי ונוח להליכה, לישיבה ולמשחק, הוא גם מעניק חמימות ואווירה נעימה לכל חדר. ואם הוא מותקן כראוי על ידי מתקין פרקטים מקצועי, ריצוף עץ מרשים עשוי להוסיף ערך לנכס שלכם. מכיוון שהתקנת פרקטים מצריכה מיומנויות וניסיון ספציפיים, חשוב למצוא מתקין ריצוף עץ אמין שיידע לעשות את העבודה כמו שצריך. קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור איש מקצוע מקצועי עבור הפרוייקט שלכם.
כיצד לבחור מתקין פרקטים?
1. פנו לחנויות המוכרות פרקטים ורצפות עץ
רוב המוכרים של פרקט ומוצרי עץ איכותיים עובדים עם מתקינים מוסמכים או אפילו מציעים שירות התקנה מותאם משלהם. רוב הסיכויים שלחנות שממנה תקנו את הרצפה שלכם יש כמה מתקינים אמינים שהם עובדים איתם כבר זמן מה (והאינטרס שלהם הוא להבטיח שתקבלו התקנה באיכות גבוהה שתוכלו להשוויץ בה לאחרים). כדאי להתייעץ עם מעצב הפנים לפני התקנת פרקט, כדי לראות אם הם יתאים לחדר. בנוסף, חשוב לשים לב שהפרקט לא פוגע בצנרת או בחוטי חשמל שעוברים מתחתיו, לכן התייעצות עם אינסטלטור וחשמלאי כדאית גם כן.
2. בקשו המלצות מבני משפחה וחברים
יש סיכוי טוב שמישהו שאתם מכירים התקינו רצפת פרקט בביתם. בקשו מהם המלצות לאיש מקצוע שעבדו איתו והיו מרוצים משירותיו. בקשו לראות תמונות או קפצו לבקר על מנת לראות את איכות העבודה שסיפק.
3. שנות ניסיון
בררו כמה זמן הם עובדים בתחום והאם יש להם חנות או סדנת עבודה שתוכלו לבקר בה. סביר יותר שעסק מבוסס יספק לכם איכות עבודה לשביעות רצונכם. אל תהססו לשאול את בעל המקצוע שאלות על מנת לבחון את בקיאותו ואת איכות השירות שלו.
4. ביקורות
בדקו את דפי הרשתות החברתיות של מתקין הפרקטים ואף חפשו בגוגל מידע על השירות שלו כדי לראות אילו תוצאות מוצגות. קראו מה לקוחות עבר אמרו על חווית השירות על מנת להבין יותר האם זה בן אדם שתוכלו לסמוך עליו ותרצו לעבוד איתו.
5. תיק עבודות
אם לא מופיעות תמונות באתר או בדפי הרשתות החברתיות, שאלו את בעל המקצוע אם אתם יכולים לראות עבודות דומות שהוא עשה עבור לקוחות אחרים, זה ייתן לכם מושג טוב על היכולות שלו.
6. בקשו הצעת מחיר
הקפידו לבקש הצעת מחיר בכתב, הכוללת שרטוטים בסיסיים של כל חדר. אם לעבודת הריצוף שלכם יש צרכים מיוחדים, כמו התחשבות בתשתית וכו’ וודאו שהכל כלול בהצעת המחיר. מתקיני פרקטים מנוסים יפרטו בבירור מה כלול בעבודה, כמה זמן תימשך העבודה, ואת העלויות הכרוכות בכל שלב. שאפו לקבל לפחות שלוש הצעות מחיר כדי שתוכלו להשוות מחירים ולנהל משא ומתן על העסקה הטובה ביותר עבורכם.
7. שאלו לגבי ביטוח וערבות לעבודה
לעסק מבוסס כדאי שתהיה פוליסת ביטוח שמכסה את הבית שלכם כמו גם את הבית של כל השכנים מסביבכם. שאלו האם העבודה שלהם מובטחת והאם הערבות שלהם מגובה בביטוח. ערבות מגובה בביטוח פירושה שאם המתקין פושט רגל, עבודת הריצוף שלכם עדיין תהיה מכוסה.