רכישת ביטוח יכולה להיות מאתגרת. עם כל כך הרבה חברות הקיימות בשוק, וכל אחת עם הפוליסות שלה שכוללות הגדרות, תנאים, וכיסויים שונים, זה בהחלט יכול להיות מבלבל. רכישת ביטוח זו לא בדיוק רכישה מרגשת או מהנה, אבל סביר להניח שאתם לא רוצים לדמיין את החיים שלכם בלעדיו במקרה של צרה.
לכן, כדי להקל על מציאת הסוכן או חברת הביטוח המתאימים ביותר לצרכים שלכם ולחסוך לכם זמן וכאב ראש, אספנו בשבילכם כאן רשימה של סוכני הביטוח האיכותיים ביותר. כמו כן, הכנו לכם מדריך קצר עם כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כאשר מחליטים על נותן השירות שיספק את הביטוח עבורכם.
1. סוכן עצמאי לעומת חברת ביטוח.
אנשים לא תמיד בטוחים מי חברת הביטוח שלהם ומי הסוכן שלהם. תפקידו של הסוכן העצמאי הוא למצוא חברת ביטוח המתאימה ביותר לצרכי הביטוח שלכם. זה לא קל כמו שזה נשמע.
היתרון הגדול בעבודה מול סוכן ביטוח עצמאי הוא שלסוכנים עצמאיים אין קשר בלעדי עם חברת ביטוח אחת. סוכנים עצמאיים מציעים מגוון רחב של מוצרים ממספר חברות ביטוח והם מסוגלים לסייע בהשוואה בין מגוון מוצרים, כיסויים ומחירים. סוכנים עצמאיים אינם עובדים בחברת ביטוח מסוימת, הם עובדים עבור הלקוחות שלהם ומייצגים אותם.
מכיוון שסוכנים עצמאיים יכולים להציע אפשרויות רבות יותר וחיסכון משמעותי בטווח הארוך, הלקוח לא צריך להשקיע שעות באיסוף הצעות מחיר מחברות שונות. אתם יכולים להשיג את כל המידע באמצעות שיחה פשוטה או ביקור אצל סוכן עצמאי.
קחו בחשבון שפוליסת ביטוח היא חוזה. מה מכוסה ומה לא מכוסה בביטוח יצוין בפוליסה שלכם. הקפידו לקרוא את הפוליסה שלכם ולדבר עם הסוכן העצמאי שלכם כדי שתבינו את כל הפרטים ותוודאו שהפוליסה עונה על הצרכים שלכם.
2. היסטוריית החברה/מוניטין.
חקרו על חברות/סוכני הביטוח איתם אתם מעוניינים לעבוד. על ידי ביקור באתרי האינטרנט ועמודי הרשתות החברתיות שלהם, תוכלו ללמוד:
- כמה זמן הם בתחום
- באילו מדינות הם מוכרים את המוצרים שלהם
- המשימה, החזון והערכים שלהם
- מנהיגות החברה
- מעורבות בקהילה
- סוגי מוצרים שהם מוכרים
- עוצמה פיננסית
לא סביר שתמצאו חברה או סוכן עם ביקורות חיוביות בלבד. אם המידע לא עונה על כל השאלות שלכם, חפשו חברה אחרת. כמו עם החלטות רכישה אחרות, אתם צריכים להרגיש בנוח עם ההחלטה שלכם.
3. החוסן הפיננסי של חברת הביטוח.
היציבות הפיננסית של חברת ביטוח היא גורם חשוב שיש לקחת בחשבון, מכיוון שהיא מראה עד כמה החברה מתפקדת בשוק הגדול יותר, והאם אתם יכולים לסמוך עליה בעתיד. חברות הביטוח צריכות להחזיק בנכסים כדי שיוכלו לשלם תביעות.
אם נקלעתם למצב של תביעה קשה, אינכם רוצים לשמוע שחברת הביטוח שלכם לא יכולה לשלם את התביעה שלכם בגלל ניהול פיננסי גרוע. חברות ביטוח רבות עובדות עם סוכנויות דירוג עצמאיות הבודקות גורמים רבים של ביצועי החברה, כמו גם את היכולת הפיננסית של חברה על מנת להעניק לה ציון.
4. כיסוי.
בחרו חברת ביטוח המספקת כיסוי מתאים לצרכים האישיים או העסקיים שלכם. לדוגמה פוליסות ביטוח שכוללות בדיקה אצל אופטומטריסט ואלו שלא. התייעצו עם סוכן או עם נציג החברה על מנת להבין יותר איזו פוליסה תהיה מושלמת עבורכם.
5. מחיר.
אמנם המחיר צריך להיות שיקול בעת רכישת ביטוח, אבל הוא לא צריך להיות השיקול היחיד. זכרו את האמרה, “אתה מקבל מה שאתה משלם עבורו.” ישנן סיבות רבות לכך שהתמחור שונה בין חברות הביטוח. המשמעות של מחיר נמוך עשויה להיות פוליסה עם פחות כיסוי. פחות כיסוי אומר יותר כסף מהכיס שלכם שתצטרכו להוציא כאשר מתרחש אובדן או פגיעה. אך מחיר נמוך יותר עשוי גם להיות הצעה מחברת ביטוח שנכנסה לשוק חדש עבורם כך שייתכן שאין לה מספיק ניסיון בתחום כמו חברת ביטוח אחרת. התייעצו עם הסוכן שלכם לגבי ההבדלים במחירי החברות השונות.
6. קלות השימוש בשירות.
גלו כיצד אתם יכולים ליצור קשר עם חברת ביטוח במקרה הצורך. דרכי התקשרות ושירותים יכולים לכלול:
- תשלום חשבונות באינטרנט
- דיווח תביעות מקוון
- שירות לקוחות 24/7
- פלטפורמות מדיה חברתית
- שינויים במדיניות
- שאלות בנושא חיוב
7. מבצעים והנחות.
חברות ביטוח רבות מציעות הנחות ומבצעים מעת לעת. בררו אילו הנחות רלוונטיות לסטטוס שלכם. לדוגמה, ישנן חברות המציעות הנחות ל:
- סטודנטים
- משפחות מרובות מכוניות
- אנשים עם נכות
- אנשים בגיל השלישי
חברות מסוימות מציעות גם תוכניות תשלום גמישות יותר מאחרות. שאלו כיצד הם מקבלים תשלומים. ייתכן שתוכלו לקבל הנחה עבור תשלום מראש או עבור הוראת קבע. לא תמיד החברות מפרסמות את ההנחות שלהן, אז אף פעם לא מזיק לשאול על קיצוץ בעלויות שעשויות לחול במקרה שלכם.
8. כוחן של הפניות.
בכל יום אנחנו מוצפים במסרים שיווקיים ופרסומיים שיכולים להיות מרתיעים ומעיקים. שוחחו עם בני משפחה, חברים ועמיתים לעבודה כדי ללמוד על החוויות שלהם עם חברת ביטוח שלהם.
כמו כן, חפשו ביקורות וסקירות באינטרנט לגבי השירות של סוכנים וחברות ביטוח איתם אתם מעוניינים לעבוד. זה יכול לתת לכם מושג על איזו חוויה הייתה לאנשים אחרים עם אותה חברה או סוכן ואם יהיה לכם ראש שקט מהשירות שלהם או שאולי לא כדאי להיכנס איתם למערכת יחסים.