בין אם אתם מחפשים טלפון סלולרי עם איכות שמע ברורה וחזקה או את היכולת לחייג לנכדים שלכם בקלות מתי שמתחשק לכם, תגלו במהירות שהטלפונים הסלולריים המודרניים מספקים כלים פשוטים לביצוע שיחות ושליחת הודעות טקסט. למעשה, לחצני מצוקה ומצלמות מתקדמות הם רק הבסיס של הטלפונים הסלולריים הידידותיים למבוגרים כיום.
כדי לקבוע מהם הסמארטפונים הטובים ביותר עבור מבוגרים, הצוות שלנו בדק וניתח נתונים על יותר מ-30 מכשירים של מותגים מובילים, ודירג אותם על סמך איכות, מחיר, תאימות לרשת ולספק, גודל המסך ומשקל המכשיר, תאימות למכשירי שמיעה, תכונת מצב חירום, תכונות סיוע קולי, חיי סוללה, גודל אחסון ועוד. מאמר זה יוכל לסייע לכם למצוא את הסמארטפון המתאים ביותר עבור הצרכים שלכם.
האם כדאי לשקול טלפון בסיסי או סמארטפון?
בהתאם לצרכים ולניידות, ההעדפה של אדם מבוגר עשויה לכוון לטלפון בסיסי במקום לסמארטפון. בעוד שהטלפונים הבסיסיים מציעים את התכונות הפשוטות ביותר, כולל שיחות והודעות טקסט, סמארטפונים מאפשרים גם להתחבר לאינטרנט כדי להוריד ולגשת למגוון אפליקציות, ממדיה חברתית ועד אפליקצית בנקאות או קופת חולים. סמארטפונים כוללים לעתים קרובות גם תכונות לאיתות מצוקה, הודות לטכנולוגיית ה-GPS המובנית.
עם זאת, טלפון בסיסי עשוי להרגיש כמו התאמה טבעית יותר עבורכם. אנחנו ממליצים לנסות את שני סוגי הטכנולוגיה בחנות אלקטרוניקה הקרובה אליכם כדי לקבוע אם אחד מהם מרגיש פשוט יותר לשימוש מהשני.
כיצד לבחור את הסמארטפון הטוב ביותר עבור מבוגרים
קחו בחשבון תכונות ידידותיות למבוגרים
התכונות שתזדקקו להן תלויות בראייה שלכם, בשמיעה, במיומנות שלכם ועוד. שקלו את האלמנטים הבאים:
- אופן התצוגה וגודל המסך. האם המסך בהיר מספיק? האם אתם יכולים להגדיל את הטקסט אם הוא קטן מדי לקריאה? האם הוא מאפשר לכם להגדיל את גודל הגופן?
- תכונות ארגונומיות. האם קל ונוח להגיע אל הכפתורים? אם כן, האם קל ללחוץ עליהם? האם הטלפון מציע זיהוי פנים, ואם לא, האם הגישה מאובטחת בצורה פשוטה לשימוש?
- רמקולים. האם הרמקולים חזקים מספיק? האם אתם יכולים לשמוע שיחות בקלות, או שאתם צריכים לכסות את האוזן השנייה כדי לשמוע כמו שצריך?
- עוזר וירטואלי. האם קיים במכשיר עוזר וירטואלי, כמו Siri במכשירי אייפון או גוגל במכשירי אנדרואיד. מבוגרים עם קשיי ראייה עשויים לרצות להגיד פקודות לטלפון במקום לכתוב.
מצלמה, חיי סוללה וכפתורי מצוקה
לרוב הסמארטפונים המודרניים יש מצלמות באיכות גבוהה. חלקן טובות יותר עם תמונות וסרטוני וידאו בתאורה נמוכה ועשויות לכלול פלאש שיכול לשמש כאור, אפשרות זום, ואפשרות לסרוק קודי QR. תכונות מתקדמות יותר תמצאו בטלפונים מתקדמים יותר, אך רוב הסמארטפונים הבסיסיים מציעים את רוב התכונות הללו.
סמארטפון צריך גם להציע חיי סוללה של לפחות 12 שעות – באופן אידיאלי 24 עד 48 שעות. חיי הסוללה פוחתים ככל שהסוללה נטענת ומתרוקנת במהלך חייה, וזה נפוץ שצריך להטעין טלפון לעתים קרובות יותר ככל שהוא מזדקן. למעשה, שמירה על טלפון מחובר ברציפות עלולה לשחוק את הסוללה שלו, אז מומלץ לנתק טלפונים מהמטען כשהם מלאים כדי להאריך את תוחלת החיים שלהם.
לסמארטפונים רבים יש תכונות אבטחה כמו קוראי טביעות אצבע וקודים. לסמארטפון טוב תהיה תכונת “חירום”, המאפשרת למשתמש לבצע שיחות טלפון, ללא צורך בהזנת סיסמאות או קריאת טביעת אצבע. לחצני חירום אלו יכולים לשמש כדי להזעיק עזרה בקלות והם יכולים להיות תכונה מצוינת עבור מבוגרים המועדים (או בסיכון גבוה יותר) לנפילות או תאונות.
מערכות התראה רפואיות עם GPS לנייד
בחלק מהטלפונים הסלולריים יש מערכות התראה רפואיות עם טכנולוגיית GPS מובנית, שיכולה להועיל לאנשים שסביר להניח שיזדקקו לעזרה רפואית או נמצאים בסיכון לתאונות מכל סוג שהוא. תכונות אלה אינן צריכות להיות מובנות כברירת מחדל – הורדת אפליקציה המיועדת למטרה ספציפית זו עובדת גם כן. עם זאת, לטלפון חייב להיות GPS.
האם כדאי לרכוש תוכנית ביטוח לסמארטפון שלכם?
לאנשים שנוטים להפיל דברים, נמצאים הרבה בדרכים או גרים, עובדים או מטיילים ליד מקומות עם סיכון גבוה לגניבה, מומלץ לרכוש תוכנית ביטוח לסמארטפון. תוכניות אלה הן רעיון טוב גם לאנשים שנוטים לשכוח את הטלפון – בין אם בטעות להיכנס איתו לבריכה, להשאיר אותו על מכסה המנוע של מכונית או להניח אותו במקומות לא בטוחים אחרים. בדקו אילו אופציות לתוכניות ביטוח קיימות ומה הן מכסות כדי להגן על הטלפון שלכם.