אם אתם תוהים כיצד והיכן תוכלו למצוא עורך דין שמתאים לכם, הגעתם למקום הנכון. בשביל למצוא עו”ד המותאם לצרכים המשפטיים שלכם אתם זקוקים לדעת מידע בסיסי שיאפשר לכם להתמצא בתוך עולם החוק הרחב.
ראשית עליכם להבין באיזה תחום הסוגייה המשפטית שלכם.
לפני שאתם מחפשים עו”ד טוב, אתם צריכים לדעת באיזה תחום אותו עו”ד צריך להיות בקיא. עו”ד בתעבורה, לא משנה כמה טוב הוא יהיה, הוא לא יוכל לתת לכם את המענה הראוי בהליך גירושין. המטרה שלכם היא למצוא את עורך הדין המצוי והבקיא ביותר בדין הרלוונטי למצב הספציפי שלכם.
סוגים שונים של עורכי דין
לאחר שתבינו באיזה תחום המקרה שלכם, תוכלו להתחיל לתור אחר משרדי עורכי דין המתמחים בתחום הרלוונטי לכם. עו”ד טוב הוא לא זה שמתמחה בהרבה תחומים כמו זה שהכי בקיא במה שאתם צריכים. אנשים נוטים לטעות ולחשוב שעו”ד טוב הוא זה שמתעסק במגוון תחומים כי זה מעיד על חוכמתו. אבל העניין הוא שלכל דין יש את הסעיפים הקטנים והפסיקות השונות, ועורך הדין המכיר ושולט במידע הזה, אשר מלא בניואנסים ופרטים קטנים, הוא כנראה יהיה זה שידע לייצג אתכם בצורה הטובה, המקצועית והאיכותית ביותר. עו”ד שיש לו ניסיון רב בתיקים דומים לשלכם ויכיר היטב את ההליך המשפטי שעליכם לעבור.
לא בטוחים לאיזה תחום משפטי העניין שלכם משתייך? להלן רשימה של כמה מתחומי המשפט הנפוצים ביותר בישראל:
- תביעות אזרחיות
- פלילי
- תעבורה
- לשון הרע והוצאת דיבה
- הוצאה לפועל וחדלות פירעון
- דיני עבודה
- דיני חברות ותאגידים (עסקים).
- דיני משפחה (תחום המכיל בתוכו ענץייני צוואות וירושה, יפוי כוח מתמשך, גירושין ופירוק שיתוף)
- דיני מקרקעין (עסקאות רכישה ומכירה של נדל”ן)
- דיני נזיקין (פיצויים על נזקי גוף ורכוש)
שאלות שכדאי לשאול את עוה”ד שאתם שוקלים לקחת
אחת הטעויות שאנשים נוטים לעשות בפגישת היעוץ עם עורך הדין היא לשתף על המקרה שלהם ולנסות דרך השיתוף להבין אם הם פנו לעורך הדין הנכון. חשוב בפגישת היעוץ גם לשאול את עורך הדין שלכם שאלות מקצועיות לגביו, ולמעשה לעשות לו סוג של “ראיון” על מנת לוודא שהוא אכן עורך הדין המתאים ביותר עבורכם.
מנינו בפניכם כאן מקבץ שאלות שאנו ממליצים לכם לשאול את עוה”ד הפוטנציאלי שלכם:
- כמה זמן אתה עוסק בעריכת דין?
- האם אתה מתמחה בתחום המשפטי של המקרה שלי?
- האם יצא לך בעבר לעבוד על תיק דומה לשלי?
- באיזה אופן אתה גובה את שכר הטרחה שלך? (חלק מעורכי הדין גובים שכ”ט לפי תחנות, בהתאם לעבודה הנדרשת בתיק, למשל גובים שכר טרחה על כל דיון בנפרד, ועל הכנת כל תצהיר / כתב טענות או עבודות אחרות הנדרשות לעשות בתיק. חלק מעורכי הדין גובים מראש סכום הכולל את כל העבודה הכרוכה בתיק, וחלק מעורכי הדין גובים את שכר הטרחה שלהם דרך אחוזים מהתיק, בדרך כלל זה יהיה בתחום הנזיקין).
- האם עורך הדין עצמו יהיה זה שיטפל בכם אישית או ששותפים זוטרים יטפלו בדברים מאחורי הקלעים?
- מהי הערכתך למקרה שלי, וכיצד היית מטפל בה?
זמינות עורך הדין
האם לעורך הדין שאתם רוצים לשכור יש מספיק זמן להקדיש לתיק שלכם? כמה הוא עמוס בתיקים? האם הוא יכול לטפל בתיק שלכם מיד? עורכי דין רבים מורחים את הזמן ודוחים את הטיפול בתיקים השונים מתוך ניסיון לפרוס את העומס שלהם בתיקים השונים. אם נראה שעוה”ד עמוס מדי, שווה לכם לשקול לחפש מישהו אחר שיש לו זמן לטפל בכם כמו שצריך.
תקשורת
תקשורת הולכת יד ביד עם תאימות וזמינות. לעתים קרובות, בין הכנת ניירת לפגישות, יכולה להיות נטייה לנתק קשר. עורך דין טוב צריך גם להקדיש לכם את הזמן ולהסביר לכם מה הולך לקרות בתיק, להציג בפניכם מגוון אפשרויות או פתרונות שיש לשקול לפני שתחליטו על תוכנית פעולה, ולעדכן אתכם בהתקדמות שלו ובעדכונים חשובים אחרים. אתם אמורים להרגיש שלעורך הדין איכפת מכם, שהוא רואה אתכם, ונותן לכם את השקט הנפשי בכך שאתם יודעים שמישהו דואג לטובתכם. התקשורת עמו אמורה להיות נעימה לכם. הוא הגב שלכם, המייצג שלכם, כלומר הוא בצד שלכם ואתם אמורים להרגיש את זה ולדעת שאתם יכולים לסמוך עליו.