המכשיר שיהפוך את הצ’יפס לבריא- איך בוחרים סיר טיגון ללא שמן
מה היתרונות בסיר טיגון ללא שמן?
לאחרונה, המודעות לאורח חיים בריא עולה בקרב הרבה אנשים, והאוכל שאנו צורכים תופס חלק מרכזי בתהליך זה. יש הרבה יתרונות להרגלי אכילה בריאים כמו ירידה במשקל, שיפור זיכרון ובריאות כללית. יחד עם זאת, קשה מאוד לוותר על המאכלים הטעימים שאנו כל כך אוהבים, והשמירה על ההנאה מהאוכל שלנו חשובה לא פחות. מכשיר אחד מספק את כל התנאים המתאימים לעזור לנו לשמור על אורח חיים בריא יותר ולהפחית את צריכת השמן, תוך שמירה מירבית על הטעם ומגוון המאכלים שנוכל להכין הוא סיר הטיגון ללא שמן, או בשמו הנוסף- הצ’יפסר. מכשיר זה מספק לנו חלופה נהדרת לטיגון המסורתי, תוך מתן מגוון אפשרויות בישול נוחות, וגם קל לשימוש ותחזוקה. קיימים סוגים רבים ומגוונים של סירי טיגון ללא שמן בשוק, הנבדלים ביניהם בגודל ובמגוון פונקציות הבישול, כך שיכול להיות לא קל לבחור את המכשיר הטוב ביותר עבורכם. כאן תוכלו לקבל מספר טיפים לאילו תכונות צריך להתייחס שיעזרו לכם לבחור את הצ’יפסר הטוב ביותר.
על מה חשוב להסתכל בבחירת צ’יפסר?
כאשר אתם בוחרים סיר טיגון ללא שמן, ישנם מספר תכונות שחשוב להתייחס אליהם בזמן הקנייה והן כוללות את גודל הסיר, פונקציות הבישול, ניקיון ותחזוקה, מחיר, התאמה, עוצמה, והכי חשוב-בטיחות. קיימים לא מעט סוגים ועל מנת לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת לגבי הרכישה, נתייחס בקצרה לכל אחד מהמאפיינים:
גודל
גודל סיר הטיגון צריך להיות בהתאם לכמות וסוג האוכל בכוונתכם לבשל, תוך התייחסות למקום האחסון במטבח. לדוגמה, אם מדובר במשפחה של 4 נפשות שתבשל בסיר לעיתים קרובות כדאי לרכוש צ’יפסר גדול יותר. קיבולת הסיר יכולה לנוע בין ליטר ועד למעל 6 ליטר, לכן חשוב שתבחרו בגודל המתאים כדי להפיק את מירב הנוחות מהשימוש בסיר ולחסוך באנרגיה ובמקום.
פונקציות בישול
לסירי הטיגון ללא שמן יש לא מעט סוגים המשתנים זה מזה במגוון התוכניות בישול שהם מספקים. לחלק מהאנשים מספיקות אפשרויות טיגון/בישול בלחץ פשוטות, וחלק יירצו שהמכשיר יכיל גם תוכניות בישול מורכבות יותר כמו צלייה, גריל, אפייה ועוד. חשוב לזכור שככל שלמכשיר יש יותר אפשרויות תפעול, כך המחיר יהיה גבוה יותר לכן חשוב שתדעו מראש איזה סוג אוכל ברצונכם להכין בסיר, ומה תהיה מידת המעורבות של המכשיר בבישול הכללי בביתכם.
ניקיון ותחזוקה
היות ומדובר במכשיר המצריך חיבור לחשמל על מנת לפעול, לא ניתן לנקות את כל חלקיו בשטיפה פשוטה בדומה לסירים ולמחבתות הרגילים. מומלץ לבחור מכשיר בעל חלקים נוחים לפירוק ולשטיפה, ולוודא שחלקים אלה ניתנים לשטיפה במדיח. בחרו בדגם שיהיה קל ונוח לכם לתחזוקה על מנת שלא תוותרו על השימוש בו בהמשך.
מחיר
המחיר של סירי הטיגון ללא שמן נקבעים לפי הגודל ומספר פונקציות הבישול אותם הם מספקים. מחירם של הדגמים הפשוטים נגיש ונע בין 300-500 שקלים. אם מחפשים דגמים משוכללים יותר, המחיר יכול להגיע למעל 1000 שקלים, אך אם אין בכוונתכם להשתמש בכל הפונקציות שדגמים אלה מציעים מומלץ לשקול מכשיר פשוט וזול יותר.
התאמה
תכונה חשובה שצריך לקחת בחשבון היא מידת ההתאמה של המכשיר למטבח שבביתכם. תשקלו כמה מקום במטבח אתם מוכנים להקריב, תוך שגודל המכשיר עדיין יספק את צרכי הבישול שלכם בצורה הטובה ביותר. לחלק מהאנשים חשוב גם להתייחס לעיצוב של המכשיר עצמו (הכולל פיצ’רים נוספים כמו צבעים, מסך תצוגה, כפתורים וכו’). בנוסף, סוג המכשיר ותכונותיו צריך להיות תואם לכמות האנשים, תדירות השימוש, וסוג האכול שתרצו לבשל.
עוצמה
כדאי לרכוש צ’יפסר עוצמתי יותר, במיוחד אם רוצים להשתמש במכשיר לתוכניות בישול בטמפרטורות גבוהות (למשל צלייה) שיאפשר בישול מהיר ויעיל יותר. ככלל, ככל שהעוצמה של המכשיר גבוהה יותר כך זמן הבישול יהיה קצר יותר.
בטיחות
בחלק מהצ’יפסרים קיימות פונקציות התורמות לשימוש נוח ובטוח יותר. למשל, צג המספק לכם מידע אודות זמן הבישול שנותר והטמפרטורה בתוך הסיר, מערכת כיבוי אוטומטית וכדומה. בנוסף, חשוב שתרכשו מכשיר מחברה ידועה ובטוחה ותשתמשו בו לפי הוראות היצרן.
לסיכום
סיר השמן ללא טיגון הוא אלטרנטיבה מצוינת למי שרוצה לשפר את הרגלי התזונה שלו, ועדין ליהנות מארוחות טעימות ומגוונות. יתרונותיו רבים- הוא מתאים לכל כיס, מגיע במגוון רב של גדלים ואפשרויות בישול, קל לתחזוקה, מפחית את זמן הבישול, ומאוד נוח לשימוש. הצ’יפסר הוא תוספת נהדרת למטבח שלכם ומגיע בצורות שונות, כך שכל אחד יכול לבחור את הטוב ביותר עבורו.