בניית השלד הוא שלב חיוני בבנייה של כל בניין מגורים או מבנה מסחרי. כל מבנה צריך שהשלד שלו יהיה ברמה הגבוהה ביותר שכן הוא זה שיקבע את חוסן ועמידות המבנה. אנשים נוטים לחשוב שאם השלד ייבנה באמצעות חומרים איכותיים זה יעיד עליו בהכרח שהוא נבנה בצורה טובה וראויה אך זו טעות שעלולה לגרום להשלכות חמורות מאוד. החוסן של הבניין אינו תלוי רק בחומרים האיכותיים שבהם נעשה שימוש אלא גם במומחיות של הצוות והקבלן אשר בונים את השלד. אם אתם שוקלים לבנות בית חדש, חשוב שתבחרו בחברת בניית שלד אמינה וטובה.
חברת בניית שלד טובה תבטיח שהשלד של הבית שלכם יהיה יציב ושיוכל לעמוד בתנאי אקלים קשים. אם אתם חושבים שניתן להקל ראש בישראל בכל הקשור לאקלים, כדאי שתחשבו שוב. ישראל יושבת על השבר הסורי אפריקאי, והאדמה שלה נמצאת בתנועה מתמדת – יש סבירות גבוהה לרעידות אדמה חזקות בישראל. בנוסף, קבלן שלד מקצועי יוכל להתאים את עלות העבודה לתקציב שלכם. בחרו לעבוד מול קבלן בעל ניסיון ובקיאות בתחום אשר יכול להפנות אתכם למספר עבודות ופרוייקטים אשר ביצע בהצלחה יתרה ובהצטיינות. פרט לניסיון, יש כמה דברים שעליכם לקחת בחשבון כאשר אתם מעוניינים לשכור קבלן שלד עבור הבית החדש שלכם.
שלד הבית שלכם מהווה את הבסיס לבנייתו ומשפיע על כל מה שיבוא לאחר מכן בבנייה. לכן, אינכם יכולים לקחת סיכונים בבחירת קבלן שלד ראוי לעבוד מולו.
כיצד לבחור נכון את קבלן השלד המתאים לפרויקט שלכם?
1. ביקורות והמלצות
בין אם אתם מחפשים קבלן שלד למגורים או קבלן מסגרות מסחרי, שיווק מפה לאוזן הוא עדיין מקור המידע האמין ביותר. שאלו את בני המשפחה, החברים והשכנים שלכם אם הם יכולים להמליץ על קבלן שלד אמין ומיומן באזורכם.
אם לא הצלחתם למצוא המלצה טובה דרך המכרים שלכם, נסו את מזלכם באינטנרט וקיראו ביקורות על קבלנים אשר מבצעים פרויקטים בסביבתכם.
2. בדקו רישיונות והסמכות
בדרך כלל, קבלנים מורשים יכולים לבצע את כל עבודות הבניה הכרוכות בבניית הבית, כולל השלד.
קבלני שלד מצוינים רבים לומדים את המקצוע שלהם תוך כדי עבודה בענף הבנייה. עם זאת, אתם יכולים להיות בטוחים שקבלני השלד הטובים ביותר רכשו את המעמד שלהם דרך שנים רבות של ניסיון בשטח והתמחות במגוון נושאים בתחום כמו ניהול פרוייקטים, אישורי בטיחות בעבודה, הנדסת בנייה ועוד.
3. קבעו פגישת ייעוץ
לאחר שיצרתם רשימה קצרה של קבלני שלד מוכרים שאיתם אולי תרצו לעבוד, צרו איתם קשר כדי לדון בפרויקט שלכם. אתם יכולים לבקש מהם לספק הפניות ללקוחות אשר עבדו מולם בעבר בכדי לברר יותר על אופן העבודה מולם.
פגישת הייעוץ היא ההזדמות והזמן לברר אם אותו קבלן יבצע את העבודה בעצמו או ישכור קבלן משנה שיפעל תחת שמו. אם תגלו שקבלן משנה הוא יהיה זה שיעבוד מולכם בפועל, אלו לאו דווקא חדשות רעות, ובמקרה כזה בקשו לראות גם את הרישיונות וההסמכות של קבלן המשנה, יכול מאוד להיות שמדובר בקבלן ראוי לא פחות, שכן הקבלן הראשי לא יהיה מעוניין לסכן את שמו ותדמיתו עבור קבלן אחר.
באופן אידיאלי, על הקבלן לבקר במקום המועמד לבנייה לפני מתן הצעת מחיר לעבודה. נסו לקבל לפחות שלוש הערכות של עלויות מקבלנים שונים לפני שאתם בוחרים לשכור קבלן מסוים.
4. ביטוח זה הכרחי
במהלך פגישותיכם עם הקבלנים השונים, דרשו לקבל מידע על הביטוח שהם מבוטחים בו. קבלנים תמיד יבטחו את עצמם על מנת להגן על עצמם מפני אובדן כספי. ביטוח אחריות כללי הוא החשוב ביותר עבור הלקוח. סוג זה של ביטוח מבטיח שהקבלן יישא בפיצויים עבור כל נזק שנגרם לרכוש או לחפצים של הלקוח מולו הוא עובד, כל עוד זה נעשה בזמן העבודה על אותו פרויקט.
5. השוו עלויות
כאשר אתם מקבלים את הערכות העלויות עבור הפרויקט שלכם, אל תשכרו אוטומטית את הקבלן הזול ביותר. עיינו בפרטי העלויות כדי לראות מה כלול. קבלן יקר יותר עשוי להציע תוספות כמו ניקוי אתר הבנייה, אחריות, או דברים נוספים אשר מצדיקים את התוספת בעלות העבודה שהוא דורש.
כמו כן, חומרים איכותיים יותר יעלו יותר, ובהתאם גם יספקו בטיחות ועמידות נוספת. תמיד הטילו ספק בכל מה שאתם לא מבינים. אל תחתמו על שום דבר עד שאתם בטוחים שאתם מקבלים החלטה מחושבת ומושכלת.