כל מה שצריך לדעת על קניית שעון חכם
בקצרה על שעון חכם
שעון חכם הוא מכשיר נייד, הנלבש בדרך כלל על פרק כף היד כמו שעון, והוא יכול לשמש למעקב אחר פעילות ועבור יישומים רבים אחרים. שעונים חכמים מספקים מגוון פונקציונליות, כמו הצגת התראות או הודעות, מעקב אחר מיקומו של המשתמש ואפילו מתן ניווט GPS למיקומו. בנוסף, הם יכולים לתפקד גם כמעקב כושר וכמד דופק. חלק מהשעונים החכמים מגיעים עם שירות סלולרי כך שניתן להשתמש בהם מבלי להיות קשורים לסמארטפון סמוך, ואלה נקראים “שעונים מחוברים”.
היתרונות של שעונים חכמים הם שהם מדויקים יותר משעון מסורתי בשל היכול שלהם להתחבר לסמארטפון ולאינטרנט, מאפשרים לאנשים להישאר מחוברים באמצעות אפליקציות הודעות ועדכוני מדיה חברתית, ומספקים התראות על שיחות טלפון מבלי שיהיה צורך להשתמש בנייד. החסרונות הם שאין דרך לדעת מה השעה כשנמצאים במקום חשוך או כשהסוללה נגמרת.
איזה סוגים קיימים?
שעונים חכמים הם טכנולוגיה חדשה יחסית, אבל הם כבר שינו את הדרך בה אנו מתקשרים עם הסביבה שלנו.
ישנם סוגים רבים ושונים של שעונים חכמים בשוק, אך ישנם שני סוגים עיקריים של שעונים חכמים: מלאים ופשוטים. שעונים מלאים הם יקרים יותר ומציעים יותר תכונות, כגון מעקב אחר כושר וניטור דופק. שעונים חכמים פשוטים מציעים פחות תכונות במחיר נמוך יותר. הם עדיין יכולים לשמש כדי לדעת זמן ולעקוב אחר נתוני כושר, אבל הם לא מציעים תכונות נוספות כמו הודעות אימייל או בקרת מוזיקה.
ניתן גם לסווג שעונים חכמים לשתי קטגוריות: אלה שפועלים על מערכת הפעלה ניידת (OS) וכאלה שפועלים על מערכת הפעלה קניינית. ההבדלים בין שני סוגי השעונים החכמים הם במערכות ההפעלה ובממשקי המשתמש. אלה הפועלות על מערכת הפעלה ניידת, כגון Android Wear, iOS ו-WatchOS, מסוגלות להריץ מגוון אפליקציות לנייד. יש להם גם ממשק מסך מגע. מצד שני, אלה שפועלים על מערכת הפעלה קניינית לא יכולים להריץ אפליקציות של צד שלישי.
איך בוחרים שעון חכם?
בחירת שעון חכם יכולה להיות קשה מכיוון שיש הרבה מותגים ודגמים שונים הזמינים בחנויות ובאינטרנט. קיימות גם הרבה תכונות שונות שאולי יהיו חשובות יותר לחלקכם. חשוב לקחת בחשבון מה אתם צריכים לפני ביצוע הרכישה כדי שלא תקנו משהו יקר, ולא מתאים לצרכים שלכם.
איזה תכונות לחפש?
שעונים חכמים הופכים נפוצים יותר ויותר בחיינו. הם הפכו לאביזר הכרחי כדי להתעדכן בטרנדים הנוכחיים. התכונות של שעונים חכמים מתפתחות כל הזמן, כעת ניתן להשתמש בהם כדי לעקוב אחר כושר, לנטר את קצב הלב, לשלוח הודעות ואפילו לבצע תשלומים. טכנולוגיה זו צומחת במהירות ומתעדכנת כל הזמן בתכונות חדשות שמקלות על אנשים להשתמש בהן על בסיס יומיומי. ישנן תכונות רבות ששעון חכם צריך להיחשב “חכם” החל מהחשובות ביותר ועד לטרנדיות ביותר (יש לשים לב שלא כל שעון יכיל את כל התכונות בו זמנית):
מסך תצוגה
מסך התצוגה של שעון חכם הוא החלק העיקרי של המכשיר שאנשים מקיימים איתו אינטראקציה. הוא משמש להעברת הודעות, הצגת התראות וגישה לאפליקציות. הגודל והצורה של ממשק זה תלויים במטרה של השעון. לדוגמה, אם מדובר במעקב אחר כושר, התצוגה תהיה גדולה יותר מכיוון שהיא צריכה להציג יותר נתונים בבת אחת.
איטום מים
חלק מהשעונים החכמים העדכניים ביותר עמידים למים.
קישוריות בלוטוס או וייפי
מאפשרות התחברות למכשירים אחרים באמצעות Bluetooth או WiFi. בנוסף כדאי להתאים את השעון לסמארטפון, ששעוני אפל לדוגמה יתחברו הכי טוב לאייפון.
חיישנים
חיישני שעון חכם הם המכשירים שעוזרים לעקוב אחר הפעילות של העונד. הם עוקבים אחר קצב הלב, הצעדים שננקטו, מרחק הנסיעה (בעזר GPS) ונתונים פיזיים אחרים. חלק מהחיישנים הללו מדויקים יותר מאחרים. לדוגמה, חלק מהשעונים החכמים יכולים לזהות דופק מפרק כף היד של המשתמש בעוד שאחרים צריכים להיות מחוברים לרצועת חזה לקריאה מדויקת יותר.
אפליקציות והתראות
חלק מהאפליקציות הזמינות בשעונים הללו כוללות אפליקציות כושר, גישה למדיה (פייסבוק, ווטסאפ, חדשות) נגני מוזיקה, אפליקציות מזג אוויר ואפילו משחקים. יש מספר לא קטן של אפשרויות וחשוב מאוד לבחור לפי הצרכים האישיים אחרת יכול להיווצר עומס בזמן השימוש.
התראות
השעון יודיע לך על הודעות חדשות, מיילים, שיחות ואירועים אחרים.
מעקב אחר פעילות
השעון יעקוב אחר הפעילות הגופנית שלך כגון צעדים שנעשית, מרחק נסיעה וקלוריות שנשרפו.
מעקב אחר כושר
השעון יעקוב אחר האימונים שלך ויתעד אוטומטית כל אימון באפליקציה בטלפון שלך.
נגן מוזיקה
תוכלו להאזין למוזיקה מהשעון מבלי לסחוב מכשיר נוסף כמו אוזניות.
עוזר קולי
לשעונים מסוימים יש עוזרים קוליים המאפשרים לך לשאול שאלות או לתת פקודות באמצעות הקול שלך.
חיי סוללה
חיי הסוללה של שעון חכם הם גורם חשוב שיש לקחת בחשבון בעת רכישת שעון. השעון אמור להיות מסוגל להחזיק מעמד לאורך כל היום מבלי לדרוש טעינה תכופה. לשעונים מסוימים יש חיי סוללה ארוכים יותר מאחרים, אך קשה להשוות ביניהם כי לא כולם נוצרו שווים. חיי הסוללה הממוצעים הם בין 4 ל-12 שעות, תלוי בשימוש ובסוג השעון החכם.
עמידות
שעונים חכמים הופכים קצת יותר עמידים ממה שהיו פעם ומגיעים במגוון סגנונות. רצוי שהשעון יהיה כמה שיותר עמיד כדי שלא יהיה צורך לדאוג שהוא ישבר בזמן שאתם מבצעים פעילות יומיומית או ספורטיבית.
איך שומרים על השעון?
תחזוקת השעון החכם חשובה כדי שהשעון החכם שלך יפעל בצורה חלקה ובטוחה, ויש כמה דברים שכדאי לעשות כשזה מגיע לתחזוקת שעון חכם. ראשית, עליך לוודא שיש לך נרתיק על השעון מכיוון שהמארז מגן על המכשיר שלך מפני שריטות ונזקים אחרים. לאחר מכן, עליך לוודא שיש לך מגן מסך על המכשיר שלך מכיוון שהוא מונע משריטות ונזקים אחרים להרוס את התצוגה של השעון החכם שלך. לבסוף, וודא שאתה מנקה את המכשיר שלך באופן קבוע עם מטלית רכה כדי לא לפגוע בחלקים העדינים של השעון החכם שלך.
כמה זה יעלה?
מדובר במכשירים שיכולים להיות לא זולים בכלל, כאשר הטווח יכול לנוע בין 300-2000 שקלים ומעלה. לכן, תחקרו היטב לפני הרכישה ותהיו כנים לגבי הצרכים שלכם.
ולסיכום:
שעונים חכמים הם לא רק לאופנה, הם יכולים לשמש כדי להקל על חיינו על ידי מתן מידע במבט חטוף. הם יכולים לעזור לנו להישאר במסלול עם שגרת היום שלנו וגם לעזור לנו לשמור על קשר עם יקירינו. עתידו של השעון החכם עדיין לא ברור אך מוסכם שהמכשירים הללו יהיו הרבה יותר מסתם אביזרי אופנה.